Get this Widget

China reușește prima aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii. VIDEO

0

Prima aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii a fost reușită joi de China. Informația a fost făcută publică de toată mass-media chineză, care informează că  modulul de explorare Chang’e-4, lansat pe 8 decembrie, a aselenizat în siguranţă la ora 10:26 ora Beijingului (02:26 GMT). 

China reușește prima aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii anunță televiziunea publică CCTV, care a dat publicității o fotografie a suprafeţei lunare transmisă de Chang’e-4 către satelitul Queqiao, aflat pe orbită în jurul Lunii.

Ineditul acestui experiment constă în faptul că, până acum, nicio sondă sau modul de explorare nu au atins vreodată solul de pe fața nevăzută a Lunii.

Faţa ascunsă a satelitului natural al Terrei este montană şi accidentată, presărată cu cratere, în timp ce faţa vizibilă oferă multe suprafeţe plane, care permit aselenizarea.

Primii oameni au pășit pe Lună pe 20 iulie 1969. Atunci omenirea a făcut primul pas spre necunoscut, pășind la propriu în Univers.

La bordul Columbiei se aflau trei oameni:Neil Armstrong, comandantul misiunii; ‘’Buzz’’ Edwin Eugene Aldrin Jr., pilotul modulului lunar Eagle și Michael Collins, pilotul modulului de comandă.

Cei trei au părăsit Pământul pe 16 iulie 1969 și au călătorit în spațiu patru zile, parcurgând  384, 000 de Km. Neil Armstrong și Buzz Aldrin au coborât pe Lună, unde au petrecut 2 ore, 36 de minute și 21 de secunde. În acest timp au reușit să strângă și să aducă pe Pământ peste 22 de kilograme de rocă selenară care au ajuns în laboratoarele științifice. Echipajul a revenit pe Pământ la 24 iulie 1969.

Momentul 20 iulie 1969 este cel mai important în relația noastră cu Universul. Atunci s-a făcut un pas mic pentru om, dar unul uriaș pentru omenire.

Autor: Mihai Colț
Foto și video: CCTV

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply