Get this Widget

Chinezii bogați se mută în Grecia

0

Chinezii bogați sunt principalii beneficiari ai programului “Golden Visa” din Grecia. Datele Ministerului elen responsabil pentru Politica Migratorie arată că numărul permiselor de rezidenţă emise anul trecut cetăţenilor statelor din afara Uniunii Europene (UE) a crescut cu 46%, faţă de 2017, cei mai mulţi fiind din China, Turcia şi Rusia. 

“Golden Visa” este un program care le oferă investitorilor din afara UE care au achiziţionat proprietăţi imobiliare în valoare de cel puţin 250.000 de euro în Grecia un permis de rezidenţă pentru o perioadă de cinci ani atât pentru deţinătorul vizei cât şi pentru familia sa. O astfel de sumă este suficientă pentru a cumpăra un apartament cu patru camere în capitala Greciei, cu vedere spre Acropole.

Chinezii sunt principalii beneficiari ai programului “Golden Visa” din Grecia, 58% (sau 2.416) din permisele de rezidenţă emise anul trecut fiind acordate investitorilor din statul asiatic. Din cele 1.655 “Golden Visa” emise din ianuarie 2018, 1.300 (78%) sunt destinate chinezilor care au achiziţionat proprietăţi imobiliare în Grecia.

Majoritatea proprietăţilor imobiliare achiziţionate au fost în Attica şi Halkidiki.

Obiectivul programului este să atragă investitori care să contribuie la relansarea economiei şi de asemenea să răspundă la cererea pieţelor.

La nivelul Uniunii Europene, un număr de 13 state au lansat programe similare, pe care Parlamentul European vrea să le încadreze mai bine în numele luptei împotriva corupţiei şi a spălării de bani.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply