Get this Widget

Chirurgia estetică a sânilor

0

Frumusețea naturală este ideală, dar ce ne facem dacă sânii, la un moment dată, în viață, își pierd din fermitate? Cel mai adesea se întâmplă după alăptare, datorită alternanței în greutate, scădere bruscă, creștere excesivă, după cum ne spune consultantul rubricii de la Ordinea Zilei, dr. Viorel Cotea.

Există cazuri când chiar la vârsta de 13 ani, în cazuri restrânse desigur, se observă o creștere excesivă a glandei mamare, dar indicația medicală este să așteptăm să se stopeze creșterea și ulterior, se poate interveni chirurgical. Totodată, după recomandările Parlamentului European, intervenția chirurgicală la sâni până la vârsta de 18 ani trebuie să fie autorizată numai pe baza unor motive medicale”, relatează specialistul chirurg estetician.

Nu de puține ori, avem de-a face cu deformarea sânului, chiar și de la purtarea necorespunzătoare a sutienelor, motiv pentru care se recomandă atenție atunci când sunt alese. A nu se ține cont de criterii de frumusețe în alegerea bustierelor, ci exclusiv după confort”, spune dr. Cotea.

Când apelează femeile la mărirea sânilor cu implant?

Atunci când aspectele psihologice și estetice primează, se recomandă mărirea sânilor cu implante mamare. ”Eu de peste 20 de ani folosesc numai implante din USA, certificate și avizate în Europa. Ele au în componență siliciu, un component natural pe care îl găsim în tabelul lui Mendeleev. Deși se recomandă schimbarea protezelor, pacientele au revenit doar cu o singură solicitare și anume trecerea de la o mărime mai mică la alta mai mare”, spune dr. Viorel Cotea.

Când are loc operația de implant mamar:

  • În caz de reconstrucție a sânilor, pentru a reface forma sânilor după masectomie sau răni/accidente care au avut ca rezultat pierderea parțială sau totală a sânilor, pentru a corecta un defect din naștere sau dobândit pe parcursul vieții;
  • Atunci când este solicitată înlocuirea sau corectarea, la pacientele operate anterior, cu mărire sau reconstrucție;
  • Precum și în caz de alegere a altei mărimi, ceea ce se recomandă nu mai devreme de un an după prima operație.

Necesitatea unei astfel de intervenții chirurgicale este stabilită de echipa interdisciplinară din care fac parte medicul chirurg estetician, medicul anestezist și psihologul.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply