Get this Widget

Cifrele de școlarizare pentru 2018-2019 provoacă revoltă în facultăți. Universitatea din București intră în grevă japoneză

0

Cifrele de școlarizare pentru 2018-2019 provoacă revoltă în facultăți. Universitatea din București intră joi în grevă japoneză. Senatul UB a votat, în unanimitate, o declaraţie de poziţie referitoare la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019.

Prin aceasta, Senatul Universităţii din Bucureşti atrage atenţia că „Ministerul Educației Naționale nu a prezentat niciun fel de criterii obiective de repartizare a cifrei de școlarizare către universități și, mai mult, a înlocuit în mod abuziv membrii CNSPIS, consiliu care, la solicitarea Ministerului, a elaborat o propunere echilibrată de metodologie de alocare a cifrei de școlarizare, propunere care a fost în consultare publică în decembrie 2017 – ianuarie 2018

Mai mult, Senatul UB consideră că „afirmația ministrului Educației Naţionale potrivit căreia Universitatea din București nu trebuia să primească de la ARACIS grad ridicat de încredere a afectat grav demnitatea comunității universitare vizate. Ne așteptăm ca domnul ministru să facă un gest de onoare, cerându-și public scuze celor pe care i-a jignit.”

Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor criterii juste şi transparente.

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply