Get this Widget

Cinci afirmații care îți fac viața mai ușoară

0

Atunci când suntem încărcați cu energie pozitivă șansa de reușită este mult mai mare, decât atunci când gândurile negre ne guvernează viața.

Vă propunem un exercițiu simplu, care include cinci afirmații pozitive care ne pot face viața mai ușoară.

Sunt creativ(ă)!

Unul dintre motivele pentru care ne-am născut este acela de a crea. Trebuie să creăm o lume mai bună, mai frumoasă. Noi înșine să fim creativi. Din acest motiv, astăzi, prima afirmație la Ordinea Zilei este aceasta: ”Sunt creativ(ă)!

Uneori, nu avem încredere în noi, în propria capacitate de creație. Pentru a simți și aici încredere și siguranță NU sunt deloc creativ(ă) devine Îmi descopăr talente pe care nu știam că le am.

Câteva afirmații pozitive, pe care le recomandăm, pentru declanșarea sau accentuarea capacității creatoare, sunt următoarele:

 1. Mă eliberez de orice rezistență în fața propriei creativități
 2. Sunt în contact cu sursa mea creatoare
 3. În fiecare zi fac ceva nou sau diferit de ceea ce făceam ieri
 4. Învăț să fiu mai creativ(ă) cu fiecare zi ce trece
 5. Potențialul meu este nelimitat, infinit.

Sigur că exemplele pot continua…

Îmi iubesc corpul

Indiferent, dacă suntem femei sau bărbați, cu toții ne uităm în oglindă. Sigur că, femeile sunt mai atente la acest aspect decât bărbații. Și imediat ce privim în oglindă, descoperim ceva nou – un punct cât de mic etc. Și apare nemulțumirea. Ce ar fi ca de astăzi înainte să spunem că ne iubim corpul și ne acceptăm așa cum suntem, cu micile imperfecțiuni umane.

 1. Nu îmi place corpul devine Îmi place corpul meu!
 2. Ceva nu îmi place devine Mă simt bine în pielea mea!
 3. Nu sunt mulțumit(ă) de corpul meu devine Îmi iubesc și îmi apreciez corpul!
 4. Sunt prea gras(ă) devine Îmi onorez corpul și îl tratez cu atenție și  iubire!
 5. Aș vrea să fiu ca o vedetă devine Frumusețea mea este unică și mă bucur de ea!

 Aprecierea atrage după sine și mai multă apreciere. Dacă noi singuri ne apreciem, și cei din jurul nostru, cunoscuți sau necunoscuți, ne vor aprecia.

Am o stare de sănătate perfectă

Atunci când dorim să ne simțim bine, chiar și în cazul unui disconfort cât de mic, nu trebuie să spunem decât atât: ”Am o stare de sănătate perfectă!” Și o vom avea.

Corpul știe foarte bine să se vindece singur, spune Louise L. Hay, care a demonstrat o viață întreagă faptul că afirmațiile au putere. Dacă vrem să avem o stare bună de sănătate, niciodată nu trebuie să ne supărăm pe corpul nostru, să fim nemulțumiți de el. Și aceasta deoarece mânia este tot o afirmație, dar care transmite negativul spre corpul care ar trebui să se simtă bine. ”Celulele tale sunt foarte conștiente de fiecare gând pe care îl emiți. De aceea, cel mai bine este să te gândești la corpul tău ca la un slujitor credincios care lucrează din greu pentru a menține o stare perfectă de sănătate”, afirmă Louise L. Hay, în cartea sa ”Pot face acest lucru”.

Și pentru a avea o stare de sănătate perfectă, un pic de ajutor din partea noastră nu strică, ci dimpotrivă, ajută. Afirmăm și recurgem, totodată, la fapte:

 1. Consum numai alimente care sunt bune pentru sănătatea mea
 2. Voi fi sănătos chiar și atunci când voi fi bătrân deoarece îmi onorez corpul
 3. Ofer corpului tot ce are nevoie, la toate nivelele – fizic, intelectual, spiritual
 4. M-am eliberat de neiertare și neiubire, sunt în armonie cu viața
 5. Spun mulțumesc și sunt recunoscător/recunoscătoare pentru tot și pentru toate. Universul răspunde prin a-mi oferi sănătate, armonie și pace.

Și aici exemplele ar putea continua…

Lumea se schimbă odată cu gândurile mele

Orice suferință, fizică sau psihică, are la bază o neiertare. Unii dintre noi conștientizăm, alții nu. Unii mai devreme, alții mai târziu sau niciodată. Pentru a elimina din propria persoană o durere, cât de mică, trebuie să spunem, dar să și credem, că, într-adevăr, lumea se schimbă odată cu gândurile noastre.

Schimbarea celorlalți începe cu schimbarea ta. Primul pas în schimbare este ”lucrul” cu iertarea/neiertarea. Din acest motiv, am ales astăzi câteva afirmații pozitive pentru iertare.

 1. Evoluez către iubire prin puterea iertării
 2. Trecutul nu mai există, deci nu mai are putere asupra mea. Iertarea a trecut și ea
 3. Viitorul este creat de gândurile mele din acest moment și ele sunt pline de iubire
 4. Mă eliberez de trecut – iert și sunt iertat(ă)
 5. Sunt dornic(ă) de iertare. Totul este bine
 6. Sun plin(ă) de compasiune față de toate ființele
 7. Nu mă simt victimă, ce am trăit a făcut parte din procesul de învățare
 8. Trec prin poarta iertării și ajung la înțelegere.

Exemplele pot continua, dar ne vom opri aici. Se spune că primul pas în vindecare este conștientizarea. Odată ce am conștientizat, totul se va așeza frumos în viața noastră, astfel încât să trăim o permanentă stare de bucurie, armonie și pace, cu noi înșine și cu ceilalți.

Îți mulțumesc viață!

Prosperitatea. Și aceasta este una dintre scopurile vieții. Dumnezeu, Creatorul Suprem, vrea ca toți copiii lui să fie fericiți. Iar prosperitatea este un motiv de fericire. Pentru acesta trebuie să spunem doar trei cuvinte: ”Îți mulțumesc viață!”

Tu nu vei atrage niciodată prosperitatea în viața ta atâta timp cât vei continua să te gândești sau să vorbești despre lipsuri, în special lipsa de bani. Astfel de gânduri reprezintă o risipă inutilă și nu te pot conduce niciodată către abundență. Gândurile referitoare la lipsuri nu fac decât să atragă și mai multe lipsuri. Gândurile la sărăcie atrag și mai multă sărăcie. Pe de altă parte, gândurile de recunoștință atrag întotdeauna mai multă abundență”, spune Louise L. Hay.

Afirmația potrivită pentru abundență și prosperitate este aceasta:

”Sunt deschis(ă) și receptiv(ă) în fața abundenței pe care mi-o oferă Universul. Îți mulțumesc viață!”

Și viața te va auzi și îți va răspunde! Imediat ce simțim în suflete bucuria vieții și râdem asemenea unor copii, abundența și prosperitatea se vor revărsa continu spre noi!

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply