Get this Widget

Cinci afirmații care îți pot schimba viața în bine

0

Gândul are putere, de aceea este foarte important cum gândim. O afirmație începe întotdeauna cu ”am”, ”vreau”, ”sunt”, ”pot”, ”reușesc” etc. Oricând dorim, avem capacitatea de a schimba viața în bine. Dispunem de instrumentele necesare în acest scop. Afirmațiile se fac la timpul prezent. Ele nu trebuie să conțină negații.

  1. Astăzi este o nouă zi și pornesc la un nou început.
  2. Îmi creez o viață nouă, care să mă împlinească și să mă facă fericit(ă).
  3. Mă bucur de prosperitate.
  4. Am o stare de sănătate perfectă.
  5. Am o mașină care corespunde nevoilor mele.

O nouă zi

Privim cu incertitudine viitorul, avem emoții, ne gândim că poate ceva ce nu ne dorim se va întâmpla. Ce să facem? Apelăm la punctul 1, prima afirmație: ”astăzi este o nouă zi și pornesc la un nou început. De astăzi începând îmi merge bine!” Vă aduceți aminte filmul ”Pe aripile vântului”? În final, chiar dacă flăcările focului ardeau totul în spatele ei, protagonista principală, Scarlet O’Hara, spune așa: ”…și mâine va fi o nouă zi…”.

Noul aduce optimism

Ok, o viață nouă. Dar ce înseamnă noul? Acest nou îl putem vizualiza singuri, privind cu optimism și având încredere că lucruri frumoase se vor întâmpla, așa că vom spune așa: ”îmi creez o viață nouă, care să mă împlinească și să mă facă fericit(ă)”. Nou nu înseamnă să dăm buzna în magazine să ne cumpărăm haine de sezon, noi. Noul înseamnă credința că viitorul este unul luminos, plin de speranță și bucurie. Acesta este noul, partea plină a paharului. Lumina. Calea, adevărul și viața.

Dorim prosperitatea

Pentru viața de zi cu zi avem nevoie de bani. Și cu toții ne dorim prosperitatea. Pentru ca aceasta să fie certitudine, siguranță și stabilitate este bine să recurgem la afirmația: ”mă bucur de prosperitate”. Ori de câte ori repetăm această afirmație, reconfirmăm semințele plantate în solul (atmosfera) minții noastre, după cum explică Louise L. Hay.  Semințele cresc mai rapid într-un sol bogat și fertil, completează scriitoarea americană.

Organismul ne dă semne…

Ne dorim o stare de sănătate bună, mai bună, foarte bună. Oboseala, stresul, tristețea își pot spune cuvântul,  astfel încât organismul să ne dea semne, prin diferite probleme de sănătate, începând chiar cu o banală răceală. Dacă spunem ”nu vreau să mai fiu bolnav”, aceasta nu reprezintă o afirmație pentru o stare perfectă de sănătate. Trebuie să afirmăm foarte clar și concis ce nu vrem, de aceea vom spune așa: ”În acest moment, accept o stare de sănătate perfectă”. Odată acceptată starea de sănătate perfectă, ea va deveni parte integrantă din viața noastră cotidiană.

Am o mașină muncitoare

Visul, dar și necesitatea materială a oricărui om este casa și masa, dar și mașina, desigur. Afirmațiile de genul – ”îmi detest mașina”, ”mașina mea este veche și urâtă”, ”mașina are probleme din ce în ce mai mari” – nu aduc o schimbare în bine. Ele nu ne vor aduce o mașină nouă și frumoasă, deoarece specificăm clar acest lucru. Chiar dacă va veni o mașină nou, pe acest fond al afirmațiilor enumerate anterior, bine nu va fi și chiar și mașina nouă poate crea probleme. Cum rezolvăm problema? Simplu, prin afirmația: ”am o mașină bună, muncitoare, care corespunde perfect nevoilor mele”. Sau spunem, cum am auzit de multe ori la șoferii din București: ”bătrânica mea își face treaba” și chiar își făcea.

Concluzie

Indiferent ce doriți, începeți chiar de azi. Dacă schimbăm modul de a gândi, întreaga viață se va schimba. Și imediat ce noi ne-am schimbat vom observa, cu surprindere, că toți ceilalți din jurul nostru s-au schimbat – locurile, circumstanțele, oamenii, cunoscuți și chiar necunoscuți. Gândul, vibrația și energia, cei trei piloni de bază ai vieții. De aici pornește totul, inclusiv o nouă viață.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply