Get this Widget

Cinci afirmații la Ordinea Zilei despre Iertare

0

Unul dintre planurile pe care trebuie să le evaluăm, pentru a obține tot ceea ce ne dorim, este Iertarea. Nu ne vom elibera niciodată de amărăciune atâta timp cât vom continua să emitem gânduri de acuzație. Și nicidecum nu trebuie să judecăm, pentru că fiecare dintre noi are liberul să arbitru, prin urmare poate alege.

Nu putem fi fericiți dacă emitem gânduri de mânie și tristețe. Gândurile de amărăciune nu pot crea niciodată o stare de bucurie. A nu ierta pe cineva este ca și cum am trăi într-un permanent trecut. Numai iertarea de sine și iertarea celorlalți ne eliberează din ”colivia” trecutului.

Dacă ești blocat(ă) într-o anumită situație, iar afirmațiile nu au efect, cauza principală este incapacitatea de a ierta.  Iertarea înseamnă eliberare. Odată manifestată iertarea, liniștea se va instala în interiorul tău și vei simți că o nouă viață astfel începe. Neiertarea înseamnă energie negativă, la care nu renunțăm până când acceptăm și integrăm în noi înșine iertarea. Neiertarea o simțim ca o strângere de inimă și cui ajută aceasta? Cu siguranță, nouă înșine nu ne va aduce beneficii.

Pentru această săptămână am ales următoarele cinci afirmații de iertare:

  1. Evoluez spre iubire prin puterea iertării. Iubirea este forța supremă în Univers. Dumnezeu este o sursă infinită de iubire. Iar la Iubire nu putem ajunge decât trecând prin iertare.
  2. Mă iert pe mine însumi. În viața noastră, în tot ceea ce facem, îl vom pune pe Dumnezeu pe primul plan. De aici pornesc și toate celelalte sisteme relaționale în viață.
  3. Trecutul nu mai există, deci nu mai are putere asupra mea. De multe ori în viață ne gândim la ce a fost ieri ș ice vom face mâine, uitând să trăim aici și acum.
  4. Îmi ofer darul eliberării de trecut. Mă bucur pe deplin de momentul prezent. Rământ ancorat aici, bucurându-mă de tot și de toate, lăsând viața să curgă.
  5. Trec prin poarta iertării și ajug la înțelegere. Ca să putem ierta trebuie să înțelegem și motivația iertării, să o analizăm. Întrebarea finală fiind: aceasta cu îi trebuie? Și când vedem că nouă nu ne trebuie, îi vom da drumul să zboare…

Iertarea înseamnă detașare. Prin iertare, toate porțile în viață ne vor fi permanent deschise și toate visele vor deveni realitate.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply