Get this Widget

Cine va câștiga Campionatul Mondial de fotbal 2018? Analiștii Goldman Sachs pariază pe Brazilia

0

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia este evenimentul momentului, toți ochii fiind îndreptați către marile favorite. Se fac pariuri, se dau pronosticuri, se analizează evoluția fiecărei echipe în parte.

Întrebarea care este pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal este “Cine va câștiga Campionatul Mondial de fotbal 2018?”.

Un răspuns îl oferă analiștii Goldman Sachs, care pariază pe Brazilia. Experții băncii de investiţii, cu sediul la New York, au prezis că Brazilia va câştiga titlul mondial la CM de fotbal 2018 din Rusia, după ce va învinge Germania în finală, în timp ce Spania, o altă favorită, va fi eliminată în sferturi.

Studiul ”Cupa Mondială şi Economia 2018”, elaborat de analiştii băncii care au luat în calcul diverse probabilităţi, simulări şi caracteristicile jucătorilor, inclusiv analize macroeconomice ale ţărilor participante, în semifinale, Brazilia va învinge Franţa, iar Germania va dispune de Portugalia. În sferturi, Franţa va elimina Spania, Brazilia pe Belgia, Portugalia pe Argentina şi Germania pe Anglia.

Uruguay, Mexic, Islanda, Polonia, Arabia Saudită, Australia, Elveţia şi Columbia vor trece de faza grupelor, dar se vor opri în optimi.

Analiştii de la banca americană întocmesc acest studiu începând cu ediţia 1998 a CM din Franţa. La ediţiile 2010 (Africa de Sud) şi 2014 (Brazilia), a fost pronosticată victoria Braziliei, care nu a fost confirmată. Spania s-a impus la CM 2010 şi Germania la CM 2014.

Totuși, previziunile analiștilor ar putea să fie contrazize de realitate. Asta mai ales după ce Brazilia a reuşit doar un rezultat de egalitate cu Elveţia 1-1 (1-0), duminică seara, pe Rostov Arena din Rostov pe Don, în Grupa E a competiţiei.

La fel ca vicecampioana mondială Argentina (1-1 cu Islanda) sau campioana mondială Germania (0-1 cu Mexic), Selecao nu a izbutit sp debuteze cu dreptul în Rusia, în faţa unei echipe foarte solide, disciplinate, care a reuşit să anihileze fantezia sud-americană.

Philippe Coutinho (20) a marcat pentru cvintupla campioană mondială, însă Elveţia a egalat după pauză, prin Steven Zuber (50).

Prima ocazie a partidei a fost semnată de Dzemaili (3), care a reluat peste poartă.

Brazilia a pus stăpânire pe joc şi a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 11, când o eroare a lui Schaer i-a oferit mingea lui Paulinho în 6 metri, dar jucătorul Barcelonei a trimis puţin pe lângă.

Selecao a deschis scorul în min. 20, prin Coutinho, cu un şut splendid din colţul careului, la bara a doua, mingea a izbit stâlpul porţii şi a intrat în plasă.

Echipa ”auriverde” nu a forţat, dar îşi putea mări avantajul în finalul primei reprize, când Thiago Silva a reluat cu capul peste poartă (45+2).

Elveţia a reuşit egalarea la scurt timp după pauză (50), prin Zuber care a reluat cu capul, după ce l-a împins uşor pe Miranda, mingea centrată din corner de Shaqiri.

Sud-americanii au asediat poarta lui Sommer, dar defensiva elveţiană a funcţionat aproape perfect, dar când a fost depăşită a intervenit providenţa.

Coutinho (58) a avut două şuturi în blocaj, iar apoi mingea trimisă de Neymar a fost deviată în corner. Coutinho (70) a ratat o mare ocazie, după pasă foarte bună de la Neymar, şutând alături de poartă.

Elveţia a mai avut ieşiri din propria jumătate, dar singura dată când a reuşit să finalizeze a fost în min. 73, când Dzemaili a şutat din marginea careului, dar Alisson a prins.

Brazilia a solicitat penalty la un contact între Akanji şi Gabriel Jesus (74), dar arbitrul nu a dorit să apel nici la asistenţa video.

Neymar (78) a şutat de la distanţă, dar a prins Sommer, Firmino (80) a tras din unghi, mult peste poartă, Neymar (88) a trimis cu capul pe centrul porţii, pe direcţia lui Sommer, care apoi a scos mingea trimisă cu capul de Firmino (90). Miranda a tras pe lângă poartă din careu (90+1), iar ultima ocazie a fost reluarea lui Renato Augusto, respinsă salvator de Schaer (90+6), scrie Agerpres.

Brazilia s-a impus în trei din cele nouă confruntări cu Elveţia, Nati a câştigat de două ori, iar alte patru meciuri s-au încheiat la egalitate. Ambele meciuri directe de la Cupa Mondială s-au terminat la egalitate, primul în 1950, în Brazilia, scorul fiind 2-2. Ultima confruntare a fost un amical jucat în august 2013, Elveţia învingând cu 1-0.

Brazilia avea de luat o revanşă şi după eşecul suferit la Cupa Mondială Under-17 din 2009, când Elveţia se impunea cu 1-0 şi ulterior cucerea titlul. La echipa din Ţara Cantoanelor jucau atunci Xhaka, Seferovic şi Rodriguez, iar pentru brazilieni evoluau Alisson, Casemiro, Coutinho şi Neymar.

Serbia este liderul Grupei E, după 1-0 cu Costa Rica.

Următoarele meciuri vor fi pe 22 iunie, Brazilia – Costa Rica, la Sankt Petersburg (stadionul Sankt Petersburg), şi Serbia – Elveţia, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad).

Autor: Maximilian Cotea
Foto:Brazil Football Confederation
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply