Get this Widget

Clifford Chance Badea este Casa de Avocatură a Anului în România

0

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a fost desemnată Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Galei de Premii IFLR Europa 2018, organizate recent la Londra.

Premiul pentru România rămâne la Clifford Chance pentru al patrulea an, după recunoașterea primită în 2014, 2015 și 2017.

Prima dată când am primit acest premiu a fost un moment de referință pentru noi, pentru că ne-a validat un standard de practică pe care căutăm să îl menținem în tot ceea ce facem”, spune Daniel Badea, Managing Partner. „Orice proiect este diferit și ne propunem întotdeauna să avem o abordare cu soluții inovatoare, adăugând totodată din valoarea experienței anterioare, precum și din cunoașterea vastă a rețelei noastre globale”.

Per ansamblu, Clifford Chance a primit în acest an zece premii IFLR European Awards, inclusiv cel de Casa de Avocatură la nivel Internațional în 2018.

Biroul de la București a avut o contribuție semnificativă de-a lungul anului trecut, fiind implicată într-o serie de tranzacții de calibru cu ecouri internaționale și componentă locală, printre care:

Practica M&A și Real Estate 

 • Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation pe aspecte locale într-una dintre cele mai ample tranzacții imobiliare din istoria recentă – 12,25 miliarde Euro, în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor, de la fondul american Blackstone (iunie 2017).
 • Asistenţă acordată fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017).
 • Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, lider global în securitate cibernetică (decembrie 2017).
 • Asistență acordată fondului danez de investiții Polaris Capital Management în legătură cu preluarea companiei Premium Porc de la DCH International (decembrie 2017).
 • Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017).
 • Asistență acordată BERD în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding SA, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017). 

Practica Banking & Finance și Piețe de Capital 

 • Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank – în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services – în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017).
 • Asistență oferită NE Property Cooperatief în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme), în valoare de 1 miliard de euro și garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de Euro cu o dobândă anuală de 1,75% și scadență în 2024, în baza programului (decembrie 2017).
 • Asistență acordată Globalworth în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane de Euro la Bursa de Valori București – cea mai mare listare de acest fel din istoria BVB. Globalworth este o companie de real estate cu focus primoridial în România și un portofoliu estimat la EUR 1,1 miliarde (iulie 2017).
 • Asistență acordată Unicredit Bank în legătură cu o emisiune de obligațiuni în valoare de 610 milioane RON lansată cu succes în iulie 2017, ca parte a unui program de diversificare a resurselor financiare ş extinderea bazei de clienţi (iulie 2017).
 • Asistență acordată consorțiului bancar format din Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, Société Générale și ING Bank NV în legătură cu o emisiunea de euroobligațiuni a Statului român în valoare de 1,75 miliarde de euro, în două tranșe: o emisiune nouă de obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro cu maturitate în 2027 și redeschiderea emisunii de obligațiuni în valoare de 750 milioane de euro cu maturitate în 2035, lansată în octombrie 2015 (aprilie 2017). Clifford Chance a asistat până acum toate tranzacțiile suverane din România.

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply