Get this Widget

Codecool intră pe piața din România

0

Codecool, un start-up de educație IT din Budapesta,intră pe piața din România.

Codecool a lansat acum 3 ani un model disruptiv pentru formarea abilităților de programare și de soft skills.

Conform estimărilor din industrie, pe piața din România există o penurie de aproximativ 50,000 de profesioniști IT. Tot aceste date spun că până în 2020, România va avea un număr de 140,000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. Discuțiile  derulate în ultimul an și jumătate cu jucătorii locali de pe piața de IT, dar și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă, ne-au oferit certitudinea că e nevoie de Codecool aici și că putem îmbunătăți situația angajatorilor și angajaților din sectorul IT”, crede József Boda, Co-Founder și CEO Codecool.

Codecool își propune să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii din Europa în domeniul formării forței de muncă digitală și a managementului talentelor până în 2023.

Codecool plănuiește să deschidă 10 campusuri și să dezvolte o rețea de aproximativ 10,000 de persoane până la acea dată.

Până acum, Codecool s-a parteneriat cu companii precum: Morgan Stanley, NNG, Vodafone, Siemens, Prezi, Capgemini, Unicredit Bank, Generali, Groupama în a oferi absolvenților săi joburi competitive.

Autor: Mihai Colț
Foto: Codecool

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply