Get this Widget

Coface a achiziționat SID – PKZ

1

Coface a achiziționat SID – PKZ, lider pe piața asigurărilor de credite din Slovenia, cu o cotă de piață ridicată. Întrucât Coface a achiziționat toate acțiunile SID-PKZ, afacerea va opera sub noul nume de brand Coface PKZ. Achiziția contribuie la strategia Coface de creștere profitabilă în regiunea Europei Centrale și de Est.

Înființată de SID Bank în 2005, SID-PKZ a încheiat prime de asigurare în valoare brută de 14,3 MIL EUR în 2018. Tranzacția va avea un impact neutru asupra raportului de solvabilitate al Coface.

Prin această achiziție strategică, Coface își consolidează poziția de piață în regiunea Adriatică. Oferind o gamă largă de servicii și o vastă rețea internațională, Coface va acorda un sprijin mai ridicat exportatorilor sloveni, adăugând valoare clienților săi și contribuind la dezvoltarea economică a țării. Coface PKZ va fi integrată în regiunea Europei Centrale și de Est, sub conducerea CEO-ului regional Declan Daly.

Achiziționarea SID – PKZ marchează prima inițiativă de creștere externă a Coface în peste 10 ani. Această achiziție va consolida prezența noastră în această parte importantă a lumii și se conformează perfect obiectivelor planului strategic Fit to Win. Prin această achiziție, Coface își anunță contribuția la consolidarea economiei slovene, așteptând cu nerăbdare să primească în rândurile sale o echipă de 74 de experți de renume de la SID – PKZ, cu experiență vastă în domeniu,” declară Xavier Durand, CEO Coface.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Coface

 

Facebook Comments

Share.