Get this Widget

Comandamentul Apărării Cibernetice este condus de general de brigadă Costică Postolache

0

Comandamentul Apărării Cibernetice este condus de general de brigadă Costică Postolache și este cea mai nouă structură subordonată Statului Major al Apărării.  Comandamentul Apărării Cibernetice a fost înființat începând cu data de 1 decembrie.

Necesitatea Comandamentului Apărării Cibernetice a intervenit în condițiile în care confruntările cibernetice în domeniul militar sunt din ce în ce mai diversificate, mai des întâlnite și cu impact similar capabilităților de luptă clasice. De altfel, în anul 2016 NATO stabilea, în cadrul Summit-ului de la Varșovia, ca spațiul cibernetic să devină mediu operational.

Comandamentul Apărării Cibernetice este o structură apărută în urma evoluției regionale în domeniul agresiunii de natură hibridă în pregătirea și declanșarea unui conflict conventional, relevanța ei fiind una aparte, atât alinierea la standardele și principiile apărării colective specifice Alianțelor din care facem parte, cât și contracararea amenințărilor existente la adresa securității naționale. Marea provocare a echipei de comandă va fi încadrarea cu personal specializat și dezvoltarea cooperării cu alte entități naționale și internaționale cu atribuții similare pentru a transforma spațiul cibernetic în mediu operațional”, a declarat șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Autor: Mihai Colț
Foto: MApN Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply