Get this Widget

Companiile aeriene din Republica Moldova care nu pot zbura în UE

0

În Republica Moldova, operează nouă companii aeriene care nu pot zbura în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a făcut publică lista cu aceste companii, menționând că nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi în consecinţă sunt supuse unor interdicţii de a opera în UE.

Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepţia Air Moldova, Fly One şi Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorităţii pentru aviaţie civilă din Republica Moldova”, precizează Comisia Europeană.

În schimb, compania aeriană naţională din Angola, TAAG Angola Airlines, precum şi o altă companie cu sediul în această ţară, Heli Malongo, care erau vizate de restricţii de exploatare începând din luna noiembrie 2008, au fost scoase de pe lista neagră a Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc, a amintit că menţinerea celui mai înalt nivel de siguranţă în Europa este prioritară. ”Lista companiilor aeriene sigure rămâne unul din cele mai eficiente instrumente ale noastre”, a punctat oficialul comunitar.

Pe lista neagră a Comisiei Europene sunt incluse 120 de companii aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare în Uniunea Europeană. Este vorba despre 114 companii înregistrate în 16 state din cauza lipsei de supervizare din partea autorităţilor aeriene din acele state, la care se adaugă alte şase companii din cauza îngrijorărilor privind securitatea companiilor respective: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Blue Wing Airlines (Surinam), Med-View Airlines (Nigeria) şi Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Arhiva OZ

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply