Get this Widget

Conducerea după ureche a economiei are un preț

0

Ceea ce se întâmplă zilele acestea cu evoluția cursulului valutar nu poate fi considerat drept un atac speculativ.

Conducerea după ureche a economiei are un preț. Nivelul înregistrat de euro este răspunsul pieței la gafele politice și economice ale PSD-ALDE. Actuala putere politică a cheltuit, în ultimii doi ani, bani în dreapta şi în stânga. Este un semnal pentru a se trezi  măcar acum și să realizeze  că nu mai are cu ce să își onoreze promisiunile populiste.

Lipsa bugetului de stat pe acest an,  deteriorarea indicatorilor economici, precum și atitudinea anti-business a celor aflați vremelnic la putere, nu puteau fi corectate decât într-un singur mod: deprecierea monedei naționale.

Fondurile speculative locale sau de afară nu puteau să nu profite de situația actuală a economiei românești, care a fost dată peste cap de modificarea codului fiscal, operată la sfârșitul anului trecut.

Lăcomia se plătește

„Taxa pe Lăcomie” nu permite BNR să folosească cel mai utilizat instrument pentru refacerea încrederii în leu: majorarea dobânzilor.

Joi, pe piețele internaționale cotațiile euro au fluctuat între 4,749 și 4,772 lei, semn că există posibilitatea atingerii pragului de 4,48 lei!

Cotațiile dolarului american au urcat, la rândul lor, la 4,181 – 4,207 lei.

Investitorii erau prudenți pe piețele internaționale, ei așteptând rezolvarea situației care a condus la închiderea sistemului public federal american, dar și deciziile de politică monetară ale BCE.

Pe acest fond, perechea euro/dolar fluctua între 1,133 și 1,1398 dolari.

Indicele Bitcoin calculat de Bloomberg stagna joi la prânz în apropierea valorii de 3.550 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00. Rubrica este realizată de Radu Georgescu – DOMUS M&D

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply