Get this Widget

Corupție în Inspectoratul de Poliție Bălți.Doi ofițeri de investigații au fost trimiși în judecată

0

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova trimiterea în judecată a celor doi ofițeri superiori de investigații din cadrul Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliție Bălți, reținuți în flagrant, împreună cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, la sfârșitul lunii aprilie anul current. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit materialele preliminare parvenite de la SIS referitor la eventualele activități ilegale a doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, care în mod abuziv luau de la persoane sume de bani. O altă probă a vizat denunţul făcut de un cetățean la Procuratura Anticorupție.

Potrivit probelor, începând cu 05 aprilie 2018, ofițerii vizați, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilulcondus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, au cerut și primit suma de de 4.000 lei. În urma denunțului, s-a organizat un flagrant.

Prin acţiunile lor, cei doi polițiști au comis infracţiunea prevăzută de art. 324 alin. (4) Cod penal – corupere pasivă. Dacă sunt găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă cuprinsă între 6.000 la 8.000 u.c. De asemenea, li se va interzice dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe untermen cuprins între  7 și 10 ani. Trebuie menționat că, în cadrul perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale ofițerilor de investigație anchetați, au fost depistate și ridicate pachețele de cannabis și muniții.

Plecând de la aceste descoperiri, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și au fost pornite două cauze penale pentru păstrarea ilegală a drogurilor în proporții mari și fără scop de înstrăinare, precum și pentru păstrarea munițiilor fără autorizația corespunzătoare.

Autor:Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply