Get this Widget

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă a lumii

0

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă a lumii. Sportiva primește pentru a patra oară acest titlu.

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) notează că jucătoarea din România este prima persoană care a cucerit de patru ori trofeul acordat de forul mondial. Neagu a fost declarată cea mai bună handbalistă a lumii și în 2010, 2015 şi 2016.

Interul stânga al naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti a reuşit anul trecut să câştige titlul de golgheteră al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri.

Palmaresul sportivei este unul impresionant, românca fiind nominalizată în echipa ideală a competiţiei, pentru a patra oară consecutiv, pe postul de inter stânga. Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, câştigând titlul de campioană a României şi Cupa României cu CSMB.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa, în decembrie, conducând tricolorele în semifinalele competiţiei pentru a treia oară în istorie şi pentru prima oară după 2010. Neagu a ratat semifinala şi finala mică (România s-a clasat pe locul patru), din cauza unei accidentări grave, care o va ţine departe de teren până la vară.

Datorită rezultatelor sale, Neagu a depăşit jucătoare de legendă precum unguroaica Agnes Farkas şi germanca Grit Jurack, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, stabilind borna la 237 de goluri înscrise.

Autor: Mihai Colț
Foto: Cristina Neagu Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply