Get this Widget

CU NATALIA ÎN BUCĂTĂRIE: Astăzi învățăm să gătim un desert foarte popular în Republica Moldova

0

Natalia ne învață astăzi să gătim un desert foarte popular în Republica Moldova:”baba albă” și ”baba neagră”.

Pentru baba neagră avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 pahare de făină
  • 10 ouă
  • 300 gr zahăr
  • O lingură jumătate de bicarbonat alimentar
  • 250 ml de chefir (lapte bătut)
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 ml votcă

Punem într-un vas făina, zahărul, bicarbonatul și le amestecăm. Adăugăm ulei și, la fel, amestecăm și chefirul și laptele. Omogenizăm bine compoziția, pentru a nu avea cocoloașe. Punem vodca și iar amestecăm totul foarte bine. În alt vas, se bat ouăle și apoi le adăugăm în restul compoziției descrise anterior. Un vas de yena sau o tavă de copt se unge cu unt sau ulei. Turnăm compoziția și acoperim vasul cu folie de aluminiu. Dăm tava la cuptor la o temperatură de 200 de grade pentru 2 ore și, ulterior, la 100 de grade pentru încă 2 ore. Nu deschideți ușa cuptorului deloc până la finalizarea coacerii.

Pentru a pregăti „baba albă” avem nevoie de un kg de paste spaghetti, de zece ouă și de zahăr după gust.Mai sunt necesare următoarele ingrediente: 150 grame unt sau margarină sau ulei și 700 ml de lapte.

Pastele se fierb al dente. Le clătim cu cu apă rece, după care le amestecăm cu untul sau uleiul pentru a nu se lipi unele de altele. Zahărul se bate cu ouăle și apoi laptele se amestecă împreună cu acestea. Ulterior toată această compoziție se amestecă cu pastele fierte.După dorință, se pot adăuga stafide. Forma în care se coace va fi unsă cu unt, iar deasupra așezăm o hârtie de copt. Aceasta se coace jumătate de oră la 200 grade Celsius și încă o oră la 120 de grade Celsius. Ar fi bine din când în când să verificați cuptorul. Dacă pastele se desprind de pe margine înseamnă că sunt gata.

Natalia vă urează poftă bună!

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply