Get this Widget

CU NATALIA ÎN BUCĂTĂRIE: Astăzi, supa de dovleac

0

Avem parte de o toamnă foarte frumoasă, în nuanţe aurii, caldă şi bogată. De aceea, astăzi, la Ordinea Zlei vă propun o supă care se potriveşte perfect cu acest anotimp. Este reţeta perfectă şi pentru cei care nu prea iubesc dovleacul, pe motiv că are un gust greu de înțeles. Despre beneficii nici nu vorbesc, acestea sunt multiple și rezolvă foarte multe probleme de sănătate. Așadar, supa de dovleac merită o șansă. Trebuie să o încercați.

Ingrediente:

  • Miez de dovleac 1 kg (fără coajă)
  • 2 morcovi
  • 100 gr caşcaval
  • 700 ml supă de legume sau pui
  • 100 ml  smântână de gătit
  • Ulei de măsline
  • Semințe de dovleac (pentru servire)

Dovleacul și morcovii curățați de coajă se taie cuburi, se acoperă cu supa și se pun la foc mediu, cam o jumătate de oră. După se mixează bine (chiar în vasul în care au fiert), se adaugă cascavalul ras și se amestecă bine până se încorporează. După adăugăm smântână puțin câte puțin. După preferință se pune un pic de praf de sare, piper negru, la servire se picură  ulei de măsline suprafața supei și se presară cu seminţe de dovleac. Poftă bună!

Autor: Natalia Enachi
Foto: OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply