Get this Widget

CU NATALIA ÎN BUCĂTĂRIE: Învățăm să pregătim un cheesecake cu cremă fină de dovleac

0

Astăzi vom încerca un preparat puțin mai complicat, dar vă asigur că merită! Cheesecake fără coacere cu cremă fină de dovleac! Este un desert foarte gingaş, cremos, nu foarte dulce şi foarte original.

Ingrediente necesare:

  • Brânză proaspătă (sau cremă de brânză) 0,5 kg.
  • Frişcă 35% grăsime 0,5 l.
  • Dovleac 0,5-0,7 kg.
  • Pudră de zahar 150 gr.
  • Margarină sau unt 200 gr.
  • Biscuiți fărâmicioși 400 gr.
  • Un praf de vanilie, scorțișoară.
  • Gelatină 30 gr.
  • 100 ml de apă

Aveți nevoie de o formă pentru copt..şi dispoziție bună!

Pentru început punem dovleacul în cuptor la 180 °C cam 35 min. Biscuiţii se fărâmiţează cu ajutorul blenderului. Margarina se topește şi se uneşte cu masa de biscuiţi, amestecăm bine și punem compoziția în formă cu pereţi detaşabili sau inel şi presăm uniform, punem în frigider.

Într-un castron punem brânza de vaci,100 gr. de pudră de zahar şi o treime din dovleacul copt (fără coajă) şi mixăm bine cu un blender vertical, până obţinem o cremă fină, omogenă.

Separat mixăm frișca până devine pufoasă. 20 grame de gelatină înmuiată cu apă se topește pe baie de aburi şi se adaugă peste crema de brânză, se mixează bine, apoi se încorporează spuma de frişca câte o parte, fără batere cu o spatulă. Se adăugă în formă, peste blatul de biscuiți şi se pune din nou la frigider.
Dovleacul rămas se mixează bine cu 50 gr de pudra de zahar, vanilia şi scorțișoara şi punem 10 grame de gelatină la fel topite pe baie de aburi, amestecăm şi turnăm peste crema de brânză (deja întărită) lăsăm în frigider până a doua zi.

Poftă bună sa aveți!!!

Autor: Natalia Enachi
Foto: OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply