Get this Widget

CU NATALIA ÎN BUCĂTĂRIE. Pregătim frigărui de somon şi fructe de mare

0

Pentru toți cei care iubesc fructele de mare şi peştele, vă prezint o reţetă foarte uşor de preparat Este o rețetă pe care o puteți servi şi celor mai mofturoși musafiri: frigărui de somon şi fructe de mare.

Ingrediente: 

  • Somon proaspăt- 0,3kg
  • Fructele de mare (care vă plac), eu am ales creveţi și caracatiţă
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Suc de lămâie
  • Tabasco sau ardei iute

Mod de preparare

Peştele se taie cubuleţe. Folosim beţişoare din lemn pe care aranjăm fructele şi peştele.

În tigaia încinsă turnăm 2-3 linguri de ulei de masline şi adăugăm  usturoiul strivit cu muchia unui cuţit (nu tăiat) și sosul Tabasco, o picătură. După numai 15 secunde, usturoiul se înlătură. Folosim usturoiul doar pentru a aromatize uleiul.

Aranjăm frigăruile în tigaie şi prăjim la foc moderat cam un minut-două de fiecare parte, stoarcem sucul de lămâie peste ele, acoperim cu un capac și mai lăsăm la foc mic încă două minute…doar atât!
Poftă bună!

Autor: Natalia Enachi
Foto: Arhiva OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply