Get this Widget

Cu Natalia în bucătărie:Chec din dulceață

0

Dacă aveți musafiri și vreți să faceți un desert rapid sau doriți să vă alintați copiii, fără a petrece mult timp la bucătărie, vă propunem azi, la Ordinea Zilei, acest chec foarte simplu! 

Ingredientele necesare pentru această rețetă le găsim oricând în frigider, adică sunt mereu la îndemâna noastră.

Necesar:
3 ouă
150 gr de zahăr
Un borcan de dulceață ( de prune, în compoziția de astăzi)
Un praf de copt sau o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (așa am folosit aici)
O cană de făină
Fructe proaspete, noi, de exemplu, am folosit mere.
Mod de preparare:
Turnăm dulceața într-un vas și adăugăm praful de copt, amestecăm și lăsăm să acționeze, toate împreună, timp de aproximativ zece minute.

Separat, în alt bol, batem bine ouăle, împreună cu zaharul, până se fac spumă și le încorporăm în vasul cu dulceață, amestecăm compoziția și adăugăm, încet, încet, făina.

Pregătim tava, o ungem cu ulei și presărăm cu faină, așezăm fructele tăiate, turnăm compoziția toată ( consistența smântânii să fie de 35%) și dăm la cuptor la 180 ° C,  pentru aproape o jumătate de oră.
Rezultatul final este o prăjitură pufoasă, cu aroma plăcută de fructe.
Poftă bună!

Autor: Natalia Enachi

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply