Get this Widget

Cum arată CASA DEȘERTULUI?

0

Un deșert. O casă. O gamă de tipuri speciale de sticlă și o echipă de profesioniști calificați. Aceasta este „La casa del Desierto” ( Casa Deșertului). Unul dintre cele mai exclusiviste, cerute, riscante, creative și eficiente proiecte Guardian Glass a fost recent finalizat în Spania, având obiective clare: să demonstreze durabilitatea și stabilitatea de-a lungul celor patru anotimpuri ale anului, importanța sticlei în viața noastră, într-unul dintre cele mai dificile medii înconjurătoare posibile.

Provocând natura și fiind proiectată să facă față Deșertului Gorafe ( Regiunea Granada, din Spania) – considerată unul dintre cele mai ostile și extreme medii din Europa – La Casa del Desierto își are bazele pe o structură din lemn și este complet echipată cu sticlă Guardian Glass de înaltă calitate și eficiență din punct de vedere energetic. Având o suprafață de doar 20 de mp, planul casei constă în trei zone: dormitor, baie și living room. Fiind un spațiu deschis, cu o priveliște impresionantă din orice colț, Casa este dotată și cu un sistem de filtrare a apei, un generator de energie și un sistem de panouri fotovoltaice.

Modalitatea în care putem construi o casă  cu o atmosferă confortabilă, în condiții dure ca cele din deșert, este pentru noi senzațional. Pe de altă parte, priveliștea este superbă, este ascunzătoarea perfectă, evadarea din viața urbană, astfel că am creat un mediu confortabil pentru cineva care își dorește să fie singur (…).  Sperăm să colaborăm împreună pentru a demonstra că putem crea o casa din sticlă, în mijlocul deșertului, care poate oferi un mediu propice traiului confortabil ”, declară Špela Videčnik, arhitect OFIS Architects.

Design-ul este rezultatul eforturilor unei echipe mari de arhitecți, cu o bogată experiență, condusă de Spela Videcnik, reprezentant OFIS Architects – căreia i-au venit în ajutor specialiștii Guardian Glass, dar și inginerii și consultanții în energie  AKT II și Transsolar. Viziunea este de a preîntâmpina actualele și viitoarele provocări în arhitectură și construcții, promovând structurile eficiente energetic și prietenoase mediului înconjurător. Un proiect în care tipul de sticlă folosit pentru a închide fiecare spațiu are un impact direct, demonstrează astfel că este posibil ca mediul interior al casei să fie transformat prin alegerea celei mai potrivite sticle pentru fiecare situație.

Care a fost primul meu gând? Ceva de genul… Dumnezeule! Va fi destul de cald. Iar al doilea a fost… Ei, bine, asta va fi o provocare interesantă,” arată Markus Krauss, inginer în climatizare la Transsolar.

Abundența ferestrelor în cadrul unei case ajută la economisirea energiei, îmbunătățind izolarea termică și acustică a spațiilor interioare, ajungând chiar să crească nivelul securității împotriva jafurilor. În cele din urmă, dacă este aleasă corespunzător nevoilor specifice fiecărei case, sticla asigură calitatea unei construcții de a fi practică și confortabilă, indiferent de mediul în care este localizată. Mai mult decât atât, pe lângă portofoliul de produse atent alese, Guardian Glass are instrumentele corespunzătoare de a identifica ușor produsele, oferind, în același timp, sfaturi și consiliere pe tot parcursul construcției. Astfel, cu ajutorul vitrajelor de înaltă performanță Guardian Glass, arhitecții și designerii de interior din toată lumea pot proiecta și îmbunătăți spațiile interioare.

Aceasta va fi o casă pentru traiul solitar. Nu va avea surse externe de energie, electricitate sau gaze. (…) Țelul acestui proiect este de a demonstra că, utilizând tipul de sticlă corespunzător, spațiul interior perfect poate fi construit oriunde. (…) Va fi un adevărat test pentru sticlă,”subliniază Tomás Kovács, Head of Technical Advice, Guardian Glass.

Localizat în partea nordică a regiunii Guadix, din Provincia Granada, Andalusia, deșertul Coloraos de Gorafe își are numele provenit din nuanțele roșiatice ale rocilor și din diversitatea formațiunilor din piatră din zonă, dezvoltate de particularitățile sistemului de eroziune și a lipsei de vegetație.

Mii de ani de eroziune au creat „Badlands” (terenuri aride), numite așa datorită aridității și a aspectului de prăpastie. Canioane, șanțuri, prăpastii, canale și alte formațiuni geologice similiare formează priveliștea completă a deșertului, considerat unul dintre cele mai neprielnice medii din Europa.

Autor: Victoria Preda
Foto:Guardian Glass
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply