Get this Widget

Cum pun românii și polonezii umărul la dezvoltarea economiei Germaniei?

0

Românii și polonezii contribuie masiv la dezvoltarea economiei Germaniei.  Datele oficiale ale guvernului de la Berlin indică faptul că lucrătorii din statele din Estul Europei sunt parte important din progresul acestei țări, în contextual în care multe joburi din sectorul construcţiilor sau din servicii nu ar mai putea fi ocupate fără ajutorul românilor sau polonezilor.

Agenţia federală pentru muncă precizează faptul că, în present, fiecare al doilea loc de muncă nou creat în Germania este ocupat de un cetăţean străin. Astfel, statisticile arată că din cele 700.000 de noi locuri de muncă existente în iulie, în 330.000 au fost angajaţi germani, iar 370.000 au fost ocupate de străini.

În prezent, în Germania sunt înregistraţi aproximativ 1,5 milioane de lucrători din Europa de Est, dintre care 422.000 de polonezi şi 349.000 de români. În plus, 514.000 provin din sudul Europei – Grecia, Italia, Portugalia şi Spania -, unde criza datoriilor a crescut nivelul şomajului, iar un număr similar vine din Turcia.

Dintre refugiaţi, numai 327.000 sunt înregistraţi ca având un loc de muncă.

Îmbătrânirea populaţiei este una din cele mai mari probleme ale pieţei muncii în Europa, iar Germania nu face excepţie din acest punct de vedere.

Fără libertatea de mişcare a lucrătorilor în Europa, ne-ar fi fost mult mai dificil să umplem aceste posturi libere”, a declarat ministrul german al muncii, social-democratul Hubertus Heil, pentru Deutsche Welle, preluat de AGERPRES.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply