Get this Widget

Cumpărătorul Arcelor Mittal își extinde investițiile și în SUA

0

Alianța mondială GFG aparținând omului de afaceri Sanjeev Gupta, lider industrial la nivel mondial, cu o prezenţă în 30 de ţări, a anunţat că a semnat un acord condiționat pentru cumpărarea acțiunilor Keystone Consolidated Industries, Inc. (KCI) de la corporaţia Contran (Contran). Conform termenilor înţelegerii,  compania Liberty Steel USA, parte a Alianţei GFG va achiziţiona KCI, inclusiv subsidiarele acesteia, în schimbul a 320 milioane de dolari. Se estimează că tranzacţia se va finalizată înainte sau pe 31 decembrie 2018, după o evaluare a respectării reglementărilor în vigoare.

Keystone Steel and Wire este o divizie a KCI și are peste 100 de ani de istorie în producţia de oţel şi produse din oţel şi o reputaţie excelentă în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa. KCI a raportat recent cele mai bune rezultate din lunga sa istorie şi adaugă portofoliului Liberty Steel SUA o unitate de sârmă laminată cu un cuptor cu arc electric (CAE) având o capacitate de 1.1 tone metrice, RedBrand®- un lider de piaţă în producţia de garduri, sârmă industrială, un laminor de bare cu profil rotund de tip Merchant Bar Quality (de bază) / Special Bar Quality (speciale), trei unităţi de producție pentru armături sudate de bare din oțel și o linie de producție a sârmei pentru beton precomprimat. KCI a înregistrat mereu profit şi a îmbunătăţit substanţial profitabilitatea în ultimii 5 ani, pe măsură ce a investit în produse cu valoare adăugată pentru a-şi întări poziţia de furnizor preferat de sârmă laminată cu conținut scăzut de carbon. Această tranzacţie va duce Liberty într-o poziție de top în ceea ce priveşte producţia de sârmă laminată din America.

Conform tranzacţiei, Liberty Steel SUA va avea până la 1.8 tone metrice pe an din capacitatea de topire a CAE, 2 tone metrice pe an de capacitatea de laminare a sârmei, o valoare adăugată semnificativă a întreprinderilor în aval şi peste 1300 de angajaţi. Compania astfel mărită va deține operaţiuni în Illinois, Ohio, South Carolina, New Mexico, Texas şi Georgia.

Tranzacţia este finanţată de doua mari bănci nord americane care oferă un împrumut bazat pe un bun imobiliar şi un împrumut la termen din fonduri gestionate de BlackRock Financial Management Inc. GFG va contribui la tranzacţie cu capital propriu şi cu fabrica negrevată de sarcini Liberty Steel Georgetown.

Achiziția Keystone este o parte esenţială a strategiei GREENSTEEL a GFG pentru a deveni un jucător de top în producția sustenabilă a oţelului de înaltă calitate. Pe viitor, GFG va putea profita de istoria de un secol a operațiunilor sale şi de reputaţia sa de producător de oţel de înaltă calitate,”a declarat președintele executiv al Alianței GFG şi Liberty, Sanjeev Gupta.

KCI și subsidiarele acesteia, ne oferă oportunitatea fuziunii Liberty USA cu una dintre cele mai productive unități de producție de sârmă laminată din America. Prin fuziunea cu Liberty Steel Georgetown, KCI îşi va mări capacitatea de producție în aval, va crea sinergii importante, va avea un management puternic şi va oferi mai multă calitate şi produse pentru clienţi, pe măsură ce ne apropriem de ţinta noastră de producție de 5 tone metrice pe an în SUA”, a adăugat șeful departamentului de informaţii al GFG America de Nord, Grant Quasha.

GFG a achiziționat Liberty Steel Georgetown, fabrica sa de oţel din Georgetown, Carolina de Sud, la sfârşitul lui 2017 de la Arcelor Mittal care suspendase activitatea acestei unități. Compania a repornit fabrica în iunie 2018 şi a mărit producţia constant până la o rată estimată de 400 kilotone în primul trimestru din 2019, cu intenţia de a continua expansiunea. GFG a reangajat 100 de profesiniști din fosta fabrică și a creat 50 de noi locuri de muncă, a revitalizat fabrica şi a restabilit reputaţia acesteia ca fiind producătorul principal de  sârmă laminată cu conținut ridicat de carbon din SUA.

Împreuna, KCI si Liberty Steel Georgetown vor forma elementul central al afacerii pe care GFG o deține în America de Nord și pe care compania îşi doreşte să o dezvolte în continuare prin noi achiziţii, în urmatoarele luni. GFG plănuieşte să achiziţoneze o gamă variată de active pentru afacerea din SUA, de la revitalizarea fabricilor de oţel unde a fost sistată producţia, cum este cazul celei din Georgetown, până la cele performante, cum este cazul KCI.  În timp ce portofoliul actual este axat pe produse lungi din oţel, compania urmărește achiziția de unități care fabrică produse plate și creșterea capacității de producție în aval pentru a atinge țina de 5 milioane de tone capacitate de producție în 2020.

Consultanţii GFG pentru acestă achiziţie au fost Deutsche Bank Securities Inc., Wyelands Capital Ltd. şi Norton Rose Fulbright. Contran a avut consultanţi de la Stephens Inc. si Gibson, Dunn & Crutcher.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva OZ

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply