Get this Widget

Cursa Melbourne Cup a fost câștigată de armăsarul Cross Counter. Calul se află în proprietatea emirului Dubaiului

0

Melbourne Cup, cea mai cunoscută cursă rezervată cailor de rasă, a fost câștigată de superbul armăsar britanic Cross Counter. Propietarul calului va primi premiul de 7,3 milioane de dolari australieni (5,08 milioane dolari americani) rezervat învingătorului.

Cross Counter, avându-l în şa pe jocheul Kerrin McEvoy, a făcut un traseu perfect, reușind să-i devanseze pe Marmelo şi Prince Of Arran.

Cursa desfăşurată pe hipodromul de la Flemington s-a bucurat de prezența a peste o sută de mii de spectatori.

Calul învingător, pregătit de antrenorul britanic Charlie Appelby, este deţinut de compania Godolphin, aflată în proprietatea şeicului Mohammed bin Rahid al-Makatoum, emirul Dubaiului. În ultimele două decenii, acesta a cheltuit o avere pentru a obţine o victorie în celebra cursă de la antipozi, iar acum eforturile i-au fost recompensate.

Cursele de cai, deși spectaculoase, nu au întotdeauna un final fericit pentru animalele puse să concureze. Și ediția din acest an a Melbourne Cup a fost marcată de un eveniment tragic, după ce The Cliffsofmoher, unul dintre caii participanţi, şi-a rupt un picior. Medicii n-au mai putut face nimic pentru bietul animal și au decis să-l eutanasieze.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto/video: Melbourne Cup

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply