Get this Widget

DEDOLARIZAREA economiei ruse

0

Guvernul de la Moscova lucrează la un plan de “dedolarizare” a economiei ruse. Proiectul vizează utilizarea mai restrânsă a dolarului american în tranzacţiile Rusiei cu alte state.

Ministrul rus al finanţelor, Anton Siluanov, a anunțat că planul, menit să protejeze Rusia în faţa sancţiunilor internaţionale, mai ales în faţa celor adoptate de SUA, “a fost trimis spre analiză guvernului”.

Consilierul Kremlinului pentru finanţe, Andrei Belusov, a declarat miercuri, în timpul Săptămânii Energetice a Rusiei, că însuşi preşedintele Vladimir Putin le-a cerut miniştrilor să elaboreze un plan pentru diminuarea dependenţei economiei ruse de dolarul american. Dar Kremlinul a precizat apoi că nu se are în vedere renunţarea totală la tranzacţiile în dolari americani sau interzicerea acestora.

La rândul său, guvernul rus a menţionat că este vorba doar despre “diminuarea dependenţei economiei ruse faţă de dolar”, prin crearea, printre alte măsuri, a unor “stimulente şi mecanisme de schimb a monedelor naţionale în tranzacţiile de comerţ exterior”, scrie AGERPRES.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply