Get this Widget

Demersuri pentru înfiinţarea Pinacotecii Bucureştiului

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, la următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se va lua în discuție un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Pinacotecii Bucureştiului. Edilul general a menționat că a fost identificată o clădire care să o găzduiască Pinacoteca.

Reamintesc faptul că ani de zile nimeni nu s-a preocupat de acest subiect şi nu i-a păsat nimănui că zeci de opere de artă au zăcut uitate prin subsoluri. Din acest motiv, voi propune consilierilor generali, în următoarea şedinţă, aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să înfiinţăm o instituţie de cultură care să gestioneze acest domeniu atât de important pentru cultura Capitalei României. Clădirea identificată ca destinaţie pentru Pinacoteca Bucureştiului este monument istoric şi e situată pe Bd. Elisabeta nr. 29-31, Sector 5. Aceasta are o suprafaţă de 6.700 mp, iar în prezent acest obiectiv de investiţii al Primăriei Capitalei se află într-un amplu proces de consolidare, reabilitare şi punere în valoare“, a punctat edilul Bucureștiului.

Proiectul de realizare a Muzeului Holocaustului

Gabriela Firea a mai spus că va susţine din nou, în cadrul ședinței CGMB, proiectul de realizare a Muzeului Holocaustului.

În urmă cu doi ani, în calitate de primar general, am supus dezbaterii şi aprobării Consiliului General transferul în administrare a unei clădiri din stradă Lipscani nr. 18-20, către Institutul Elie Wiesel, în vederea amenajării unui muzeu pentru cinstirea memoriei evreilor care au pierit în Holocaust. Primăria Capitalei a fost dată în judecată pentru aceasta, invocându-se faptul că proiectul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, într-o şedinţă extraordinară şi pentru că anterior existase o decizie prin care această clădire de pe Strada Lipscani trebuia să fie amenajată ca Pinacotecă. După doi ani de zile, acel proces a fost pierdut de către Primărie, iar proiectul de hotărâre respectiv a devenit nul. Eu cred că o promisiune odată făcută trebuie onorată. De aceea, am revenit de două ori cu acest proiect de hotărâre în cadrul CGMB, îmi menţin opinia şi voi repune pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre pentru care sper să obţin o majoritate calificată“, a explicat primarul general al Capitalei.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva OZ

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply