Get this Widget

Dentons a asistat Grupul Special de Investiţii Credit Suisse AG în finanțarea acordată Chimcomplex

0

Echipe Dentons din mai multe jurisdicții au acordat asistență Grupului Special de Investiții Credit Suisse AG în finanțarea de 30 milioane de euro acordată Chimcomplex pentru achiziția unor active deținute de Oltchim.

Valoarea totală a împrumuturilor este de 164 milioane de euro, VTB Bank acordând în paralel o altă finanțare în același scop. Ca urmare a achizițiilor efectuate, Chimcomplex devine una dintre cele mai importante companii producătoare de produse chimice din România.

Compania de stat Oltchim a intrat în insolvență la începutul anului 2013, iar vânzarea activelor companiei a avut loc conform planului de reorganizare, în cadrul unui proces complex de privatizare. În ceea ce privește tranzacția, Dentons a acordat consultanță într-o serie de aspecte complexe legate de restricțiile impuse vânzării în procedura insolvenței.

Tranzacția transfrontalieră a solicitat cooperarea echipelor din trei jurisdicții – România, Marea Britanie și Olanda. Echipa Dentons a fost coordonată de Perry Zizzi, Romania Managing Partner și lider al practicii locale de Banking and Finance.

Pe lângă acordarea împrumutului bancar, echipa Dentons a asistat clientul în anumite chestiuni cu privire la due diligence și structurarea tranzacției.

Echipa completă Dentons:

  • București: Perry Zizzi (Romania Managing Partner), Bogdan Papandopol (Partner), Claudiu Munteanu-Jipescu (Partner), Cristina Dăianu (Partner), Magdalena Răducanu (Managing Counsel), Septimiu Stoica (Of Counsel), Oana Ionașcu (Senior Associate), Răzvan Constantinescu (Associate), Cosmin Vasilescu (Associate)
  • Londra: Catherine Astruc (Partner) and Adam Jones (Senior Associate)
  • Amsterdam: Marcel Janssen (Partner), Jack Schrijver (Senior Associate), Gerard Koster (Associate)
Autor: Victoria Preda
Foto: Dentons
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply