Get this Widget

Dentons alături de sindicatul de bănci care a oferit finanțări succesive grupului AmRest

0

Dentons  a fost alături de sindicatul de bănci format din Bank PekaoS.A., Česká spořitelna, a.s., PKO BP și ING Bank Śląski în finanțările succesive acordate grupului AmRest.

La data de 1 octombrie 2018, părțile au semnat la un act adițional la facilitatea de credit (din 2017) prin care se acordă un nou împrumut în valoare de până la 190 milioane euro grupului AmRest pentru finanțarea unor cheltuieli de capital, fuziuni și achiziții și pentru alte scopuri corporative.

În conformitate cu contractul de facilitate de credit încheiat în octombrie 2017, cu modificările ulterioare, băncile au convenit să pună la dispoziția debitorilor împrumuturi de până la 580 milioane PLN, 250 milioane EUR și 300 milioane CZK. În plus, au acordat un credit de tip revolving de până la 450 milioane PLN pentru refinanțarea datoriei existente și pentru finanțarea creșterii organice a grupului AmRest în mai multe țări europene, inclusiv România, Polonia, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Rusia și Spania.

În cadrul tranzacției, avocații Dentons au acordat asistență cu privire la o serie de probleme complexe care decurg din relațiile dintre debitori și bănci, precum și din restricțiile legale privind finanțarea activităților grupului AmRest în jurisdicții străine.

Mandatul transfrontalier a implicat cooperarea echipelor Dentons din opt jurisdicții. Perry V. Zizzi, Romania Managing Partner a coordonat echipa din România, în timp ce întreg proiectul a fost supervizat de la Varșovia de către Mateusz Toczyski, partner și coordonator al departamentului european de Banking & Finance al Dentons.

A fost un proiect complex și suntem bucuroși să fim alături de clienții noștri în această tranzacție transfrontalieră care a necesitat o colaborare strânsă între 8 dintre birourile noastre din Europa. Suntem întotdeauna încântați să susținem AmRest în consolidarea poziției lor în regiune. De altfel, în urmă cu câțiva ani, am asistat grupul AmRest la intrarea pe piața locală, prin achiziționarea francizei Starbucks în România și Bulgaria“, a spus Perry Zizzi.

Echipa locală completă a fost formată din Perry V. Zizzi, Romania Managing Partner, Magdalena Răducanu, Managing Counsel, Oana Ionașcu, Senior Associate și Cosmin Vasilescu, Associate.

Autor: Victoria Preda
Foto: Dentons

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply