Get this Widget

Disponibilizări masive în IT: T-Systems va concedia 5.600 de angajați

0

Grupul german Deutsche Telekom AG încearcă să-și redreseze activitatea economică apelând la un plan drastic de restructurare în cadrul diviziei sale de servicii IT, T-Systems. Directorul general al companiei, Adel Al-Saleh, a negociat cu sindicatele și a ajuns la un acord privind concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajaţi din Germania ai T-Systems.

T-Systems a fost ani de zile divizia-problemă a celui mai mare grup de telecomunicaţii din Europa, marjele sale de profit fiind constant sub presiune. Acordul, semnat după luni de negocieri intense, reprezintă o realizare pentru americanul Al-Saleh, adus anul acesta pentru a redresa T-Systems.

Primele concedieri urmează să fie operate chiar săptămâna viitoare. Al-Saleh, care şi-a acordat un termen de doi ani pentru a redresa compania cu o capitalizare bursieră estimată la şapte miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari), vrea ca banii ( aproape 600 de milioane de euro) economisiţi în urma concedierilor să fie investiţi în servicii digitale şi de cloud.

Conform acordului, 3.765 de angajaţi vor fi concediaţi până la sfârşitul lui 2020 şi, dacă afacerea nu redevine profitabilă până atunci, vor fi reduse încă 1.200 de posturi în 2021. Dintre cele aproximativ 230 de sedii, ar urma să rămână în urma reorganizării doar 25.

De asemenea va fi redus numărul angajaţilor din afara Germaniei . În prezent, T-Systems are pe plan global 37.500 de angajaţi.

Deutsche Telekom AG controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply