Get this Widget

Doctori pentru București

0

Doctori pentru București, proiectul inițiat de primarul Gabriela Firea, a primit aviz pozitiv din partea Consiliului General al Municipiului București.

Doctori pentru București are în vedere oferirea de sprijin financiar pentru o sută de medici din Capitală, în vederea formării profesionale.

Prin acest proiect, dorim să sprijinim formarea profesională pentru 100 de medici, angajați ai spitalelor aflate în administrarea ASSMB, cu domiciliul în București. Sprijinul financiar este în valoare de 10.000 lei/medic, iar formarea presupune participarea la cursuri de specialitate, cu o durată de minim o săptămână, susținute de clinici de renume din Europa, Statele Unite și Israel. Bugetul proiectului “Doctori pentru București” se ridică la 1.008.500 lei, pentru anul 2019,” a declarat primarul general al Capitalei.

În acest moment, la nivelul spitalelor aflate în administrarea ASSMB sunt angajați 1.259 medici încadrați fără gărzi, din care aproximativ 50% sunt medici cu vârste sub 45 de ani (580 de medici).

Municipalitatea amintește că participarea medicilor la cursuri de educație și formare profesională continuă are în vedere dobândirea unor abilități în utilizarea unor tehnologii inovative din domeniul medical, cu scopul dezvoltării lor profesionale și implicit al furnizării de servicii de calitate în unitățile medicale din Municipiul București.

În termen de 45 de zile de la aprobare, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Gabriela Firea Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply