Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Domiciliul se poate transforma în birou, iar ITM poate face verificări. Legea privind telemunca a trecut de Camera Deputaților

0

Odată cu adoptarea de către Camera deputaților a proiectului de lege privind telemuncă, domiciliul se poate transforma în birou. Astfel, orice persoană care își desfășoară activitatea pe calculator poate face acest lucru de acasă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, atrage însă atenția că inspectorii ITM pot face verificări și la domiciliu pentru stabili dacă se respectă normele de securitate în muncă.

“Este un proiect de lege foarte popular în Japonia. Legislaţia din Japonia a stat la baza legislaţiei din România. (…) am adoptat (în Camera Deputaţilor, for decizional-n.r.) şi noi astăzi această lege care a fost gândită de Guvernul României şi care se află în programul de guvernare. Practic, orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă. Este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Oficialul guvernamental a ținut să precizeze că “angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări. Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca şi cum ai lucra într-un birou, la angajator, doar că o faci de acasă. ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă”.

Autor:Victoria Preda
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply