Get this Widget

Dr. Monica Pop nu este de acord ca medicii să aibă sporuri egale. Trebuie plătiți mai bine experții din spitalele mari

0

Dr. Monica Pop, Manager general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, consideră că medicii nu ar trebui să aibă sporuri egale, ci ar trebui plătiți mai bine experții din spitalele mari în care zilnic sunt salvate sute de vieți.

Mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale (…) Nu e normal (…) să fie sporurile egale la medici. Chiar dacă unul e chirurg în Spitalul Fundeni şi altul e chirurg în Spitalul din Lehliu, nu e normal să aibă acelaşi spor, pentru că nu fac acelaşi lucru (…) Ar trebui ca cei din spitalele care fac triaj să aibă 10% sporul sau 15% şi spor mai mare cei care lucrează într-adevăr şi care salvează vieţi“, a declarat Monica Pop.

Afirmațiile au fost făcute în urma discuțiilor avute de managerii de spitale, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă.

Dr. Monica Pop a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre fiecare gen de spital şi despre fiecare situaţie în parte.

La spitalul pe care eu îl conduc nu sunt probleme. Noi ne-am încadrat în sporul acela de 23% global şi am putut să dăm oamenilor salariile aşa cum trebuie. Sunt nişte mici probleme care se pot rezolva“, a mai afirmat Monica Pop. Totodată, ea şi-a arătat speranţa ca Executivul va ţine cont de propunerile făcute de managerii de spitale.

Dr. Monica Pop este unul dintre cei mai experimentați manageri de spital din România, fiind la conducerea Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti de 25 de ani.

De altfel, cunoscutul medic a postat, în data de 21 aprilie, pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunța că a trecut un sfert de secol de când deține această funcție. “Azi se împlinesc 25 de ani de când am fost numită director al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice de domnul Prof. Andrei Firica, pe atunci șeful Direcției de Sănătate Publică. Îi mulțumesc pentru încredere ( eram atunci cel mai tânăr medic din spital), le mulțumesc colegilor mei pentru susținere și , cu o singură excepție, tuturor miniștrilor Sănătății pentru că ne-au ajutat mereu și necondiționat,indiferent de culoarea lor politică! Așa am putut transforma clădirea spitalului într-una modernă, cu aparatură completă de ultimă generație“, a notat dr. Monica Pop.

Autor: Sofia Bălan
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply