Get this Widget

E important în egală măsură să dezvolți atât mintea, cât și trupul

0

Marți, 29 Mai 2018, demarează în Arad seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii arădeni sunt aşteptaţi între 29-31 Mai, în intervalul orar 14:30-16:00, la Colegiul Economic din Arad – Sala Festivă (Piaţa George Enescu nr. 2, et.1).

Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Natalia Alina Topor, Codruța Belean, Dragoș Samuel, Ruben Galiș, Iudita Cuvineanu, Adela Cristea, Vlad Matica, Sorin Ghilea și Ioan Peter. Moderatorul acestei ediții este Miana Bulzan.

Îmi doresc ca prezența mea la conferință să inspire tinerii să se avânte cu curaj spre îndeplinirea visurilor lor, oricât de nonconformiste și nebunești ar putea părea. Sunt entuziasmata să-i susțin concret pe cei interesați în descoperirea potențialului lor creator unic, pentru ca acești tineri în ardoarea pasiunii lor să schimbe lumea.” – Dr. Natalia Alina Topor, Psihoterapeut. 

Îmi place să găsesc subiecte noi pentru emisunea de la TV. Să caut invitaţi faini şi interesanți. Să îmi fac treaba cât mai bine la radio, să fiu tot mai bună în ce fac, atât la radio, TV, cât şi în viaţa personală. Să învăţ din ce în ce în ce mai mult de la tot ce mă înconjoară şi la de toate câte mi se întâmplă, să trăiesc viaţa din plin, făra restricţii, dar cu responsabilitate.“ – Codruța Belean, realizator emisiuni la TV Arad și Director Kiss FM & Magic FM.

„Eu am descoperit importanța lecturii și a dezvoltării personale destul de târziu, aș spune. Nu-mi plăcea să citesc însă îmi plăcea acțiunea, îmi plăcea să mă implic activ. Cred că a fost un avantaj în dezavantaj. Acum cred că e important ca tinerii să găsească un echilibru între carte și acțiune. E important în egală măsură să dezvolți atât mintea cât și trupul. Avem nevoie de tineri care să acționeze inteligent! Nu mai e timp de stat, nu trebuie să aștepți până le știi pe toate. Trebuie să acționezi și experiențele din acțiune îți vor aduce cunoștința. Asta înțeleg eu prin educație, asta le spun voluntarilor pe care îi coordonez și asta vreau să le transmit elevilor în cadrul acestui eveniment.” – Ruben Galiș, Instructor Certificat ”Let’s Bands Coach”, Secretar Toastmasters Arad și Coordonator local proiecte YMCA – România.

Trăim într-o lume în care totul se schimbă cu viteză, iar viitorul este impredictibil. Va trebui să facem față unor provocări majore, inclusiv faptului că odată cu răspândirea inteligenței artificiale în toate domeniile multe profesii vor dispărea complet, iar oamenii vor trebui să se adapteze să lucreze cot la cot cu roboți inteligenți. Într-o astfel de lume învățarea continuă, flexibilitate și creativitate vor fi ingrediente esențiale pentru succesul oricărui tânăr. Iar ‚cartea’ va deveni probabil mai importantă ca oricând. Așa că BookLand e un eveniment foarte inspirat și recomandat oricărui tânăr, pentru că poate fi parola de acces în această nouă lume. –  Adela Cristea, Manager partner Ascent Group.

Viitorul este foarte important pentru mine, cu atât mai mult de când s-a născut fiul nostru. Am vizitat aproape toată Europa, am avut ocazii să lucrez în alte ţări, dar am ales să rămân în România. Îmi doresc pentru el, să crească într-o societate sănătoasă, bazată pe valorile morale la care țin (integritate, sinceritate, cultură, respect și autenticitate). Desigur, aceasta nu se poate realiza decât prin educație și nu există scurtături. Suntem datori nouă și societăţii din care facem parte să căutăm să fim mai buni astăzi, decât eram ieri.  În aceeași măsură consider că voluntariatul și dăruirea sunt foarte importante. Suntem datori să împărtășim cu ceilalți valorile noastre. Noi ca popor considerăm că trebuie ca altcineva să facă schimbarea: guvernul, Dumnezeu, primarul, etc, niciodată noi. Trebuie să schimbăm lucrurile prin exemplu personal, iar pentru aceasta trebuie implicare. Nu este ușor, trebuie motivație, dar fără implicare nu putem să avem pretenții la o lume mai bună.”- Vlad Matica, Președintele clubului Toastmasters Arad.

Ambiția, norocul și poate talentul m-au făcut să trec cu capul sus prin toate etapele vieții, ale formării profesionale, să reușesc tot ceea ce mi-am dorit de la viață și să continui să-mi împlinesc vis după vis. Dezamăgiri? Cu carul, dar dacă ieși în final pe plus, acestea nici nu mai contează! Tinerii de azi au infinit mai multe șanse decât am avut eu în anii ’90.”- Sorin Ghilea, realizator tv.

 Intrarea este LIBERĂ!

Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.

www.book-land.ro/conferinte

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply