Get this Widget

e-tron deschide o nouă eră în istoria mărcii Audi

0

Audi e-tron este primul model 100% electric al mărcii cu patru inele. SUV-ul de talie mare a fost prezentat săptămâna trecută, în premieră mondială, la San Francisco, iar în România va fi disponibil în prima parte a anului viitor.

SUV-ul electric e-tron este antrenat de două motoare electrice, neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂,  funcționând aproape fără niciun fel de zgomot. Tracțiunea quattro integral electrică este o noutate care îi oferă vehiculului caracteristici dinamice excelente. Acest sistem reglează cuplul, asigurând o distribuție ideală a acestuia între cele două punți în doar câteva fracțiuni de secundă.

Poziția centrală joasă în care este poziționat sistemul de acumulatori completează caracterul sportiv și aspectul dinamic al modelului. Acumulatorii permit o autonomie de până la 500 de kilometri, suficientă pentru parcurgerea unor distanțe mari. Audi e-tron recuperează energia prin intermediul motoarelor electrice în peste 90% dintre situațiile în care mașina încetinește. În combinație cu sistemul integrat electro-hidraulic pentru controlul frânării, noul SUV electric exploatează la maximum potențialul de recuperare a energiei. Audi este, de altfel, primul producător auto din lume care utilizează acest sistem de recuperare pentru un automobil electric din producția de serie. Aspectele aerodinamice inteligente contribuie, de asemenea, la eficiența caracteristică noului SUV.

Modelul audi e-tron este asamblat la unitatea de producție din Bruxelles, care este neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. În România modelul va fi disponibil din primul trimestru al anului 2019.

Audi intenționează ca până în anul 2020 să dețină în gamă trei modele 100% electrice, urmând ca de la începutul anului 2025 toate modelele Audi să fie dotate cu sisteme de propulsie hibridă sau electrică.

Autor: Mihai Colț
Foto: Audi
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply