Get this Widget

Ecaterina Andronescu vrea să interzică prin lege meditațiile cu profesorul de la clasă

1

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, vrea să interzică prin lege meditațiile cu profesorul de la clasă. Oficialul guvernamental admite faptul că ordinul de ministru emis în legătură cu această problemă nu a rezolvat nimic, iar fenomenul continuă să domine școlile din România.

Vina pentru extinderea acestui fenomen aparține în egală măsură atât părinților, cât și profesorilor.

Fenomenul meditațiilor este mult mai complex şi noi îl privim în mod corespunzător. Sigur, nu putem să învinovăţim profesorii, sau numai profesorii. În egală măsură, sunt foarte mulţi părinţi care fac presiune asupra profesorilor pentru aceste ore de meditaţii în particular. (…) Am discutat de multe ori în minister că nu este etic, şi acest lucru va trebui să îl precizăm foarte clar şi în lege, deşi este exprimat prin ordin de ministru, ca elevii din clasa profesorului să fie meditaţi de acest profesor. Acest lucru mi se pare că este de neacceptat. Aşa cum de neacceptat mi se pare şi faptul că o învăţătoare de la o clasă îşi ia copiii la propriul after school. Şi acest lucru nu ar avea ce căuta, pentru că de asemenea creează suspiciunea, cel puţin, că elevii aceia sunt preferenţial trataţi. Şi acest lucru nu trebuie să existe în şcoală”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației este de părere că sunt necesare anumite schimbări legislative, deoarece în viaţa de zi cu zi au apărut situaţii care obligă ministerul să ia decizii.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ecaterina Andronescu Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Un comentariu

  1. poate fi o mita mascata .
    iei la materia respectiva o nota cu un lunch mai mare singur pt ca nimeni nu pierde timp si bani degeaba … spune ministerul ce e etic ? este for moral ? politicianul pilangiu .

Leave A Reply