Get this Widget

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat acționarii Fabryo în vânzarea către Akzo Nobel

0

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat acționarii Fabryo, cel mai mare jucător din industria producătorilor de vopsele decorative din România, în vânzarea pachetului integral de acțiuni către Akzo Nobel N.V.. Tranzacția a fost finalizată la 1 octombrie 2018, după obținerea aprobărilor necesare.

Echipa de M&A Deloitte România a asistat vânzătorii, compania suedeză de investiții Oresa și doi acționari minoritari, pe parcursul procesului de vânzare. Oresa este una dintre principalele companii de investiții cu rădăcini suedeze, activă în România și Europa Centrală si de Est. Este prezentă în România din 1995 și a investit într-un portofoliu extins de companii antreprenoriale în această perioadă.

Cu vânzări de 46 de milioane de euro și EBITDA de 8 milioane de euro în 2016, Fabryo este singurul jucător de pe piața românească ce oferă atât un portofoliu de produse pentru clienții persoane fizice, cât și unul pentru profesioniști. Savana, Apla și Innenweiss sunt printre brandurile de renume ale companiei. Fabryo deține cea mai mare fabrică de vopsele decorative din Sud-Estul Europei și își asigură acoperirea națională prin intermediul a șase centre de distribuție și prin operarea celei mai mari flote de aparate de mixare a vopselei de pe piața locală.

Akzo Nobel este al doilea cel mai mare producător de vopsea la nivel global și lider de piață în Europa. În urma acestei tranzacții, compania ajunge pe primul loc pe piața locală, una din piețele cu cea mai mare rată de creștere din regiune.

Tranzacția a fost coordonată de către Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte România, și Iulia Bratu, Deputy Director. „Ne bucură faptul că am avut oportunitatea să asistăm vânzătorii în această tranzacție de referință între doi campioni ai pieței de vopsele decorative, Akzo Nobel și Fabryo. Succesul procesului este rezultatul unui efort susținut și al profesionalismului tuturor părților implicate in tranzacție. Din partea Deloitte, am avut o echipă dedicată și experimentată, formată din Iulia Bratu, Cosmin Comșa și Vlad Adam”, a declarat Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte România.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Deloitte România/ Akzo Nobel
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply