Get this Widget

Educația a fost și este cea care face mereu diferența

0

Luni, 14 Mai 2018, demarează în Oradea seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii din Oradea sunt aşteptaţi între 14-18 Mai, în intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai”Amfiteatru, etaj 1 (Strada Armatei Romane nr. 1-A, Oradea).

Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Mihaela Tatu, Ionela Demian, Alin Creţu, Zoltán Makai, Eduard & Bianca (magicieni), Radu Bonchiş, Adina Todea Ardelean, Simona Bişboacă, Corina Lorincz, Andrea Maria Neag, Bernard Filip Barabas, Luminiţa Popa, Radu Bonta, Eugen Antal, Bogdan Băcilă şi Marinela Farc. Moderatorul acestei ediții este Andrada Evelina Opriş.

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.” – Mihaela Tatu, Trainer Tehnica şi Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivaţional, M.C.

Este extraordinar faptul că în cadrul acestui eveniment  sunt reunite, pentru a fi expuse, experiențele personale avansate ale unor oameni care au ajuns să își cunoască valoarea și resursele personale. Educația a fost și este cea care va face mereu diferența, între Homo Sapiens, `înălțându-i`.“ – Alin Creţu, Psiholog

Știați că cca 3 % dintre oameni gândesc și simt la fel într-o situație anume? Ce ziceti, e mult sau puțin? Sunt conștient că doar prin simplul fapt că suntem diferiți, la BookLand Evolution nu pot fi util tuturor celor prezenți. Totuși intenția mea este să atrag atenția tuturor asupra marginalității, a potențialului care există în acest statut, că există meserii în care acest potențial poate fi exploatat constructiv, întru folosul altora, întru bunătatea lumii noastre.” – Zoltán Makai, Consultant pentru echipe şi lideri.

Tinerii prezenți la conferințele BookLand sunt apropiați de vârsta noastră și dorim să le amintim avantajele vremurilor în care trăim, o perioadă în care poți fi autodidact și poți excela în orice domeniu dorești. Ideile lor ne inspiră și la rândul nostru dorim și noi să îi încurajăm să își descopere pasiunile și să le oferim mijloace prin care își pot valorifica ideile.” –  Eduard și Bianca, Magicieni profesionişti. 

La vârsta adolescenței începi să te conturezi în omul care vei fi pe viitor. Este foarte important ca această primă schiță să fie cât mai bine trasată, ca mai apoi să lucrezi la detalii. Ca să ajungi să-ți găsești energia interioară care va aduce un plus acestei lumi ai nevoie de pasiune, răbdare și cunoaștere. Un tânăr informat este un tânăr de succes și are toate șansele să scoată la lumină aceea energie/forță chiar dacă parcursul nu e foarte ușor și lin. Momentul când reușești să degaji aceea energie în jurul tău este momentul succesului!”- Simona Elena Bişboacă, Inginer, antreprenor, inventator.

Scopul meu pentru acest seminar este de a aduce inspiraţie, de a-i încuraja pe toţi cei prezenţi să îşi descopere pasiunea şi să nu renunţe niciodată la visul lor. Să creadă în ei şi în viaţă, să privească lumea dintr-o perspectivă corectă. Să înţeleagă că sunt importanţi, că sunt iubiţi şi că avem mare nevoie de tineri fericiţi!”- Corina Lorincz, Coach life şi vorbitor inspiraţional.

Iubirea vine uneori în forme neașteptate. Frumusețea vine uneori din locuri neașteptate. Dar ochii mei, ochii tăi, caută ceea ce știu deja. Poate că asta ar trebui să facem: să ne lăsăm surprinși. O dată, măcar o dată, să lăsăm deoparte tot ceea ce știm deja atât de bine. Știu, e chiar înfricoșător să pășim așa în necunoscut… Dar hai să avem o gură frumoasă, care vindecă. Și urechi fermecătoare, care ascultă. Să alergăm către cine are nevoie și să mângâiem obrajii care plâng. Să dăm și să primim iubire. Și să putem spune în ceas de seară: Câtă frumusețe între noroaie…” – Andrea Maria Neag, Life Coach.

Dorinţa de a realiza ceva în viaţă, dorinţa de a găsi o persoană iubită, dorinţa de a-l găsi pe Dumnezeu, şi nu în ultimul rând conştiinţa că nimeni nu e perfect, sunt porniri interioare pe care fiecare om le are în sufletul său. Rolul lor ar fi acela de a ne conduce viaţa, respectiv de a ne autorealiza, de a găsi iubirea, de a ne împăca cu Dumnezeu şi de a ne recunoaşte latura umană, imperfectă şi supusă greşelilor. Aceste porniri se constituie aşadar într-o veritabilă motivaţie interioară, pe care un adolescent ar fi bine s-o conştientizeze, s-o elibereze şi să se lase purtat de ea.” – Radu Bonta, Psiholog.

BookLand reușește ceea ce în bună măsură alte evenimente nu reușesc: propune, tinerilor în special, teme de reflexie. Ori ce este omul, dacă nu o mașinărie perfectă pentru… reflexie. Singurul dintre viețuitoare. Nimic nu se întâmplă până omul nu realizează care este pasul următor. Trăim vremuri în care nu mai este interesant să înveți. Ceea ce ar fi cu adevărat revoluționar ar fi `să învățăm să învățăm`. Permanent! În acel moment limitele noastre dispar.” – Eugen Antal, Expert, Trainer & Speaker

Înainte de a avea orice meserie, e necesar să te cunoşti pe tine suficient de bine încăt să te poţi disciplina să ai o viaţă plină de însemnătate. Orice şcoală vă va oferi cunoştintele, oricare profesor vă va exemplifica tehnica sau procesul; dar veţi deveni profesionişti abia când veţi avea propriile standarde pentru munca voastră şi veti face tot ce va stă în putere să fiţi mulţumiţi, lucrând cu devotament şi entuziasm.”- Marinela Farc, psiholog.

Intrarea este LIBERĂ!

Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.

www.book-land.ro/conferinte

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply