Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Educația are nevoie de un upgrade serios și de tineri dornici să spună DA provocărilor

0

Luni, 12 Martie 2018, demarează în Ploiești seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii ploieșteni sunt aşteptaţi între 12-16 Martie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Palatul Culturii – Sala “Marea Unire”, Str. Sublocotenent Erou Călin Cătălin, nr. 1.

Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Ioana Maria Lupașcu, Daria Mateescu, Eugen Cristescu, Florin Ioniță, Vlad Petre, Robert Burcea, Liviu Drăghici, Marian Dragomir, Cristi Georgescu, John Cristea, Sorin Petculescu, Mihail Karaghiaur, Elena Corina Barbu, Gabriel Caramis și Alexe Dumitru. Moderatorul acestei ediții este Daria Mateescu.

„Stiți de ce am început eu să citesc? Din curiozitate. Curiozitatea de a afla cum s-au descurcat alții în situații similare cu a mea. Și cum orice răspuns izvorăște alte zece întrebări, așa am și continuat, dorindu-mi și ca în orice mediu m-aş afla să am cunoașterea necesară pentru a purta orice discuție. Apoi mi-a placut să și scriu, dar….aceasta este altă poveste.” – Ioana Maria Lupașcu, pianistă, solistă concertistă Filarmonica Ploieşti.

„Tinerii trebuie să știe că lumea nu este acolo ca să îi doboare, ci ca să fie cucerită. Ei reprezintă cea mai de preț comoară a viitorului oricărei țări, iar cărțile croiesc drumul de la eroul din poveste la conturarea eroului din viața reală, unde evadezi provizoriu, doar pentru a te întoarce mai puternic ca niciodată.” – Daria Mateescu, Media Planner.

„Sunt puține persoanele care mai fac și altceva în afară de casă – muncă – casă. Iar aici nu mă refer la ieșirile în oraş cu prietenii. Sunt și aceste ieșiri bune, dar oamenii din ziua de astăzi ar trebui motivați să se implice și în altceva: schimbări în comunitate, dezvoltare personală, dezvoltare profesională continuă. Schimbarea ține de noi înșine și nu de altcineva. Muncă depusă este colosală, însă fructele pe care le culegeți ulterior sunt cele mai dulci fructe pe care le veți gusta vreodată! Prima mea carte de dezvoltare personală pe care am citit-o a fost ‚Tată sărac, Tată bogat’ de Robert Kiyosaki, din care am învățat că cea mai prețioasă muncă depusă nu este cea pentru bani, ci aceea pentru sine. Desigur, avem nevoie și de bani pentru a ne întreține, dar nu trebuie să ne facem un scop în viață din asta!” –  Florin Ioniță, Președinte JCI Romania.

„BookLand Evolution schimbă vieți! Prin exemplele prezentate în cadrul acestor conferințe, tinerii pleacă inspirați și motivați să își înceapă noile cariere. Acești tineri vor ajuta la schimbarea și dezvoltarea comunității din care fac parte. Avem nevoie de exemple, avem nevoie de Conferințele BookLand Evolution!” – Vlad Petre, Antreprenor, Speaker.

“BookLand Evolution reprezintă un pilon motivaţional pentru tinerii care îşi doresc să descopere adevăratele valori într-o lume plină de zgomot şi lipsită de mesaj. Sunt sigur că astfel de conferinţe aduc plus valoare tinerilor implicaţi şi că sistemul educaţional are o nevoie excesivă de astfel de impulsuri nonformale, dar practice, fără de care dezvoltarea lor personală ar avea de suferit. Educația are nevoie de un upgrade serios și de tineri dornici să spună da provocărilor personale. Un viitor extraordinar nu există, dar se poate crea acum, în prezent, doar dacă ținem cont de trecut.”- John Cristea, prezentator tv.

“În fotografie totul trebuie să vină de la sine: lumina se descoperă, simţul vizual se educă, tehnica se învaţă, arta se simte, inspiraţia se dezvoltă iar experienta se traieşte.” – Sorin Petculescu, fotograf profesionist.

“Nu există o meserie mai nobilă decât aceea de profesor. Într-un sistem imperfect, plin de provocări și stres, am ales să mă implic. Să fii profesor înseamnă să descoperi și să te descoperi permanent, să modelezi, asemenea olarului, să îți ajuți elevii să se cunoască și să se valorizeze, să-i privești când reușesc, să-i sprijini când cad, să-i ajuți să-și deschidă aripile și să zboare-n viață. Nu mulți oameni se pot lăuda că pasiunea și munca sunt în același loc. În cazul meu, la școală, intre elevii mei.” – Mihail Karaghiaur, profesor.

“’Mintea este sursa din care lumea prinde viaţă. În minte formăm identităţi, creăm mituri şi fabricăm iluzii. În minte valorile sunt făurite, principiile sunt modelate şi libertatea este cunoscută.’- spunea Alan Clements în Instinctul libertăţii. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple avem nevoie de magia cuvântului pe care-l descoperim în carte. Lectura este hrana minții și de calitatea ei depinde modul în care trăiește mintea noastră, modul în care noi, ca oameni, ne formăm.” – Alexe Dumitru, Formator și Asistent social.

Intrarea la conferinţe este LIBERĂ!

Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.

Parteneri: Deutsche Leasing, Asevi, Ipso Agricultură, F64, Di Bas, NTT Data, Giusto, IntegralEdu, ConsulTeam Expert, GMP Group, Filip Spedition, Digital Grafix Grup, Lampart, Paflora, Maleo, Tractor Proiect Comerţ, Nikon, Cumpăna, Siveco, Magic FM, România Liberă, Revista Cariere, Eva.ro, Ziare.com, Bookblog.ro, OrdineaZilei.ro, RIUF, IQool, edu-news.ro, UrbanKid, Didactic.ro, SuntParinte.ro, Olimpiade.ro, Consiliul Judeţean Prahova, Palatul Culturii Ploieşti.

Despre BookLand: a luat naştere în 2011 că prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravana naţională, vizitând timp de 3 ani peste 40 oraşe. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului iar seria de Conferinţe BookLand Evolution alături de platforma www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply