Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Efectele BREXITULUI: Unilever își mută sediul de la Londra la Rotterdam

0

Efectele Brexitului apar zilnic, grupul anglo-olandez Unilever, a treia cea mai mare companie britanică, făcându-și publică intenția de a-și transfera sediul social de la Londra la Rotterdam.

Unilever, producătorul săpunului Dove şi al supelor Knorr, s-a declarat în repetate rânduri în favoarea modificării structurii sale duale, conform căreia în prezent compania are un cartier general în Marea Britanie şi un altul în Olanda.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, Unilever a precizat că va renunţa la cartierul său general de la Londra, urmând ca Rotterdam să devină singurul său sediu social. Compania a precizat, însă, că cei aproximativ 7.300 de angajaţi ai săi din Marea Britanie nu vor fi afectaţi de această decizie, iar acţiunile Unilever vor continua să fie listate la bursele de la Londra, Amsterdam şi New York.

În paralel, Unilever a anunţat restructurarea operaţiunilor în trei divizii, urmând ca produsele de înfrumuseţare şi îngrijire personală, precum şi produsele destinate locuinţei, să aibă sediul la Londra, iar divizia pentru produse alimentare să aibă sediul la Rotterdam.

Unilever a apreciat că această mutare a cartierului general, alături de alte modificări structurale, va da naştere unei “companii mai simple, mai agile şi mai concentrate”.

Unilever are 169.000 de angajaţi, dintre care 7.300 în Marea Britanie şi 3.100 în Olanda. Alegerea Olandei pentru sediul general al companiei va da naştere la dezbateri cu privire la impactul Brexitului asupra economiei britanice.

Autor: Victoria Preda

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply