Get this Widget

Elcomex IEA are sprijinul creditorilor pentru reorganizare

0

Cel mai mare furnizor de servicii de mentenanța al Nuclearelectrica (SNN) are votul favorabil al creditorilor pentru implementarea Planului de reorganizare. Adunarea creditorilor Elcomex IEA SA a aprobat în data de 20.03.2019 planul de reorganizare realizat de administratorul judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL în colaborare cu reprezentanții societății. In vederea confirmării planului de către judecătorul sindic s-a stabilit termenul de 19.04.2019.

Planul de reorganizare prevede plata în integralitate a trei din cele patru categorii înscrise în tabelul definitiv de creanțe, respectiv a creditorilor garantați, a creditorilor salariali și a celor bugetari. Cea de a patra categorie, respectiv categoria creditorilor chirografari, provine într-o pondere semnificativă din garantarea unor angajamente de credit contractate de o societate din grup pentru finanțarea unui obiectiv de investiție în domeniul agribusiness.

Compania a trecut printr-o perioada dificilă în ultimii ani, în special din cauza situației dificile a grupului Elcomex, culminând cu intrarea în insolvență în data de 07.04.2017. După intrarea în insolvență, prin eforturile depuse de departamentul de restructurare al PwC cu sprijinul reprezentanților societății, care au constat inclusiv în recuperarea creanțelor, restructurarea personalului, denunțarea contractelor păguboase și rentabilizarea operațională, s-a realizat stoparea pierderilor înregistrate în ultimii doi ani și trecerea acesteia pe profit începând cu anul 2018.

Compania mizează pe parcursul celor 3 ani ai planului de reorganizare pe încasări de peste 200 milioane lei, provenind în principal din activitatea operațională precum și din valorificarea unor active non-core.

Crearea șanselor pentru reorganizare a reprezentat un efort susținut în perioada de observație, fiind în măsură să prezentăm creditorilor la depunerea planului rezultate concrete în sensul salvării Elcomex I.E.A.. Măsurile de restructurare implementate în perioada de observație au condus la trecerea pe profit după doi ani în care societatea a înregistrat pierderi importante, au fost achitate integral obligațiile curente de după insolventă, care s-au ridicat la peste 75 milioane lei și s-a constituit o rezervă de lichidități pentru demararea planului de reorganizare de peste 12 milioane lei. Mulțumim creditorilor pentru încredere și sprijinul acordate pe parcursul acestui proces complex și mai cu seama pentru votul pozitiv în sensul reorganizării companiei” a declarat Cristian Gavril, Head of Business Recovery Services, PwC România.

ELCOMEX – I.E.A. S.A. este o companie cu capital integral românesc și una dintre cele mai importante societăți din domeniul lucrărilor și serviciilor de instalații electrice precum și liderul pieței locale de servicii și soluții pentru Centrale Nucleare, care a participat la construcția ambelor Unități (U1 si U2) ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. Din anul 1996 și până în anul 2019 a asigurat serviciile de mentenanța pentru aceste Unități, compania deținând unul din cele mai importante colective de specialiști și personal atestat de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply