Get this Widget

Elevii din România, lăsați fără lapte și corn

0

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene în contextul implementării programului „Laptele și cornul”.

Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului „Laptele și cornul”, ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%, unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice. Astfel, ținta europeană de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească.

Printre autoritățile județene pe care liderii elevilor le acuză de incompetență se află cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Mai mult, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor susțin că dețin informații care indică faptul că, în unele zone, distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor.

Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație. Atragem atenția asupra faptului că unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul <<Laptele și cornul>>, unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar,”  a declarat Petru Apostoaia, Președintele Consiliului Național al Elevilor.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply