Get this Widget

Elevii români au câștigat șase medalii de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

0

Portofoliul de medalii deținut de învățământul românesc se îmbogățește de la o zi la alta, fapt de dovedește că școala de la noi continuă să facă performanță. Profesorii și elevii au rezultate excepționale în ciuda “reformelor” aplicate succesiv de factorii decizionali și în ciuda celor care tot insistă asupra ideii că Educația din România este compromisă.

Meritul pentru aceste rezultate frumoase aparține doar elevilor și profesorilor care au muncit pentru a putea face performanță în competiții internaționale.

Olimpicii sunt adevăratele valori ale României

 

La cea mai recentă competiție la care au participat, Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene ( EUSO), desfăsurată în perioada 4 – 11 mai, în localitatea portugheză Almada, echipa din România a câștigat șase medalii.

Cei șase olimpici premiați sunt Mihnea Nastai  de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Tudor Gabriel Mocioi de laColegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București și Mircea Raul Bodrogean de laLiceul Teoretic Internațional de Informatică din București). Cei trei au făcut parte din  echipa A.

Lista premianțiilor continuă cu Mălina Elena Constantinescu de laColegiul Național din Iași, Gheorghe Găitan de laColegiul Național ,,Petru Rareș” din Suceava și Neculau Octavian de laLiceul Teoretic Internațional de Informatică din București). Ei au făcut parte din echipa B.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din București, Ștefan Theodor Tomas (conducătorul delegației și mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universității din București, Georgiana Duță-Cornescu (mentor pentru biologie) și Ion Toma (mentor pentru fizică), profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie şi fizică), punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de țări.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Ministerul Educației Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply