Get this Widget

Energia electrică pentru RATB și Metrorex vine de la Hidroelectrica

0

Hidroelectrica a câștigat în luna Iunie anul curent procedurile de achiziției publică privind atribuirea contractelor de servicii de frunizare a energiei electrice către RATB și Metrorex. Criteriul de atribuire utilizat în cadrul licitațiilor desfășurate pe platforma SEAP a fost ”prețul cel mai scăzut”.

Cele două contracte, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu 01.07.2018, au ca obiect livrarea de către Hidroelectrica a unui total de cca. 297.000 Mwh energie electrică pe medie și joasă tensiune: 195.000 Mwh către Metrorex SA și 101.678 Mwh către RATB.

”Faptul că Hidroelectrica a câștigat aceste contracte certifică o dată în plus faptul că societatea este capabilă să facă performanță atât în domeniul  producerii, cât și al valorificării energiei electrice. Chiar și în condiții de concurență serioasă, venită din partea unor mari jucători pe piața de energie, Hidroelectrica își îndeplinește punct cu punct obiectivele din strategiile de vânzare. Dorim să arătăm că rezultatele excepționale ale societății din ultima perioadă nu sunt deloc întâmplătorare, ci sunt rodul unei viziuni pe termen lung și al optimizării structurii și modului de funcționarea proceselor din cadrul societății”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este, conform rezultatelor exercițiului financiar din 2017, cea mai valoroasă dintre companiile românești și este, de asemenea, principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Anul trecut Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3.254 milioane lei și o EBITDA de 69%. De asemenea, în primul trimestru al anului 2018, societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane, EBITDA pentru primul trimestru al anului în curs fiind de 74%.

Autor: Victoria Preda
Foto: RATB Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply