Get this Widget

Engie iese din 20 de țări

0

Reorganizarea activității Engie va duce la ieșirea grupului francez de utilități din 20 de țări în care activează în acest moment. Ieșirile se vor face treptat, în următorii trei ani.

Noul plan strategic pentru 2019-2021 urmărește ca investiţiile Engie să vizeze în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. Compania franceză se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole.

Directorul general Engie, Isabelle Kocher, a anunțat că în următorii trei ani Engie va vinde active în valoare de şase miliarde de euro, după ce în perioada 2016-2018 a vândut active din domeniul combustibililor fosili în valoare de aproximativ 14 miliarde euro.

Oficialul Engie a mai spus că noul plan are drept obiectiv simplificarea structurii Engie, un grup care este prezent în aproximativ 70 de ţări. “Vom da prioritate unui număr de 20 de ţări în care avem deja o bază solidă de mult timp şi pe 30 de zone metropolitane, în special din Asia de Sud-Est şi Africa, regiuni în care avem o prezenţă relativ mică şi care vor garanta creşterea, pentru că au nevoi considerabile” a spus Isabelle Kocher.

Planul de investiții al Engie arată că grupul francez va dezvolta proiecte între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019-2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii către clienţi (servicii către persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), 2,3 – 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 – 3,3 miliarde euro pentru reţele.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply