Get this Widget

Epidemie de rujeolă. Stare de urgență de sănătate publică în New York

0

O epidemie de rujeolă a obligat autoritățile din New York să declare stare de urgenţă de sănătate publică. Astfel, marți a fost emis un ordin pentru vaccinarea obligatorie în urma unei ”creşteri accentuate” a numărului de cazuri de rujeolă.

Primarul Bill de Blasio a anunțat că vaccinarea contra rujeolei devine obligatorie în cazul locuitorilor din zonele afectate din Brooklyn, iar persoanele care nu se vaccinează sunt pasibile de amendă.

Presa relatează că în zona afectată din Williamsburg, Brooklyn, trăieşte o comunitate de evrei ortodocşi. În consecință, informarea populației din regiunea respectivă s-a făcut atât în limba engleză cât şi în idiş.

Este crucial ca oamenii să înţeleagă faptul că vaccinul contra rujeolei funcţionează – este sigur, este eficient, este testat în timp”, a punctat Bill de Blasio.

Primarul orașului New York a avertizat asupra pericolului reprezentat de practica abordată de unii dintre părinţi care îşi expun copiii la rujeolă în încercarea de a le oferi acestora imunitate în faţa acestei boli.

Mai mult, edilul a amintit faptul că în regiune, începând din luna octombrie 2018, au fost înregistrate aproximativ 300 de cazuri de rujeolă. În 2017, au fost consemnate doar două cazuri de rujeolă.

Autoritățile acuză faptul că în mare parte vina pentru această situaţie aparţine campaniilor internaţionale care discreditează siguranţa vaccinării – aşa-numita mişcare anti-vaccinare, care a câştigat teren pe teritoriul Statelor Unite.

Autor: Sofia Filip
Foto: Mayor Bill de Blasio Facebook/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply