Get this Widget

Eveniment de weekend la Chișinău: Cuibul cântă live!

0

Trupa Cuibul își va încheia, sâmbătă, 24 noiembrie, ora 20.00, turneul PO-MID’OR acasă,la Chișinău. PO-MID’OR a început în luna noiembrie și a cucerit rând pe rând, publicul din București, Moscova, Sankt Petersburg și Odessa. 

Aproape de finalul turneului PO-MID’OR, trupa Cuibul a lansat și un mini-album.

Vino să vezi CUIBUL live! Biletele pot fi achizitionate on-line sau direct în seara evenimentului, toate informațiile în acest sens pot fi găsite pe rețele de socializare sau Internet.

Despre trupa Cuibul  și noul lor EP

Dincolo de tehnica live (vie), piesele de pe album te mișcă prin versurile care abordează cotidianul într-o manieră atractivă de joc, căreia nu îi poți rezista. Ascultat pe timp de aproape iarnă, la o cină în cercul prietenilor, EP-ul pare să aducă doar voie bună și să creeze o atmosferă de neuitat.

Membrii trupei CUIBUL sunt Igor Dinga – voce, chitară, Lidia Scarlat – voce, Dmitrii Sergheev – saxofon,  Andrei Boico – chitară bass, Serghei Petrenco – tobe, Andrei Moroz – chitară, Dumitru Neculiseanu – trompetă, Nicolai Tabac – trombone.

Cuibul este cea mai longevivă formație din Republica Moldova deoarece a apărut înainte de alte trupe de renume internațional precum ”Zdob și Zdub” și ”Alternosfera” . „Cine nu ştie ce e aia, mai repet, înainte de a fi Zdob si Zdub & Alternosfera, a fost Cuibul”, spune Vasile Ernu. ”Cuibul jonglează cu stări muzicale jazz, funk și folk și adună în scenă muzicieni legendari din Moldova”, precizează Irina Iacoban, specialist Comunicare și Presă.

Trupa are o activitate artistică de peste 25 de ani, opt albume lansate în limba română, rusă și engleză, fiind invitată să cânte și în deschiderea unor importante concerte ale The Cardigans și Morcheeba.

După un repertoriu interpretat exclusiv în limba rusă, în anul 2014 Cuibul apare pe piața muzicală cu albumul acustic “Vise Elementare”, primul album în limba română, lansat împreună cu Universal Music România. În 2018, Cuibul revine cu EP-ul “Live in Studio”, în care auzim chitare electrice și o galerie frenetică a instrumentelor de suflat, care caracterizau formația încă din anii ’90.

Autor: Maximilian Cotea
Foto: Cuibul Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply