Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Facebook se reorganizează

0

Facebook se reorganizează, încercând în acest mod să repare imaginea profund afectată de un scandal uriaş ce vizează datele personale ale utilizatorilor.

Compania a modificat marţi atribuţiile mai multor manageri de top din structura sa organizatorică, însă Mark Zuckerberg, CEO-ul reţelei de socializare, va rămâne totuşi la conducerea acesteia.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru AFP, fără să ofere detalii, că această reorganizare, considerată cea mai importantă de după înfiinţarea companiei în urmă cu 15 ani, dezvăluită în premieră de site-ul Recode. Conducerea grupului, alcătuită din patronul-cofondator Mark Zuckerberg şi adjuncta lui, Sheryl Sandberg, ce ocupă locul al doilea în ierarhia companiei, îşi va păstra atribuţiile actuale.

Chris Cox, un apropiat al lui Mark Zuckerberg, se va ocupa de acum înainte de aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger,scrie AGERPRES.

Facebook îşi va reorganiza, de asemenea, echipele de produse şi tehnologie, înfiinţând trei unităţi, inclusiv una dedicată “blockchain”, o tehnologie utilizată mai ales în cazul criptomonedelor şi care va fi coordonată de David Marcus, aflat până marţi la conducerea diviziei care se ocupă de aplicaţia Messenger.

Javier Olivan, un alt manager de top de la Facebook, va coordona o divizie transversală consacrată mai ales securităţii şi publicităţii pentru mai multe produse ale grupului, afirmă site-ul Recode.

Deşi mai mult de zece manageri şi-au schimbat atribuţiile, se pare că niciunul dintre ei nu a părăsit compania Facebook, potrivit Recode.

Aceste schimbări de organigramă au avut loc în contextul în care Jan Koum, cofondator al aplicaţiei WhatsApp – cumpărată în 2014 de Facebook cu 19 miliarde de dolari – şi-a anunţat plecarea din structura reţelei de socializare luna trecută, din cauza unor dezacorduri legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor.

Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply