Get this Widget

Față în față cu prințul William. David Attenborough îndeamnă liderii lumii să protejeze mediul

1

David Attenborough, unul dintre cei mai cunoscuți naturaliști ai lumii, a lansat un nou avertisment legat de soarta Planetei. El îndeamnă liderii lumii să protejeze mediul.

Față în față cu prințul William. Într-un interviu acordat ducelui de Cambridge, David Attenborough vorbește despre mecanismele “înspăimântătoare” de distrugere pe care le deţin oamenii şi a avertizat că un mediu natural sănătos este “absolut esenţial” pentru viaţa umană.

Viitorul lumii naturale se află în mâinile noastre. Nu am fost niciodată mai puternici ca acum. Putem să o distrugem cu uşurinţă. Putem să o distrugem chiar şi fără să ne dăm seama că facem acest lucru. Şi dacă distrugem lumea naturală, în final, ne distrugem pe noi înşine. Ar fi greu să supraestimăm asta. Acum suntem atât de numeroşi, atât de puternici, atât de omniprezenţi, mecanismele de distrugere pe care le avem sunt atât de intens comercializate şi atât de înspăimântătoare, încât putem de fapt să exterminăm toate ecosistemele fără măcar să ne dăm seama de asta “, a declarat David Attenborough.

Față în față cu prințul William

Prințul William s-a aflat față în față cu naratorul celebrelor documentare TV “Blue Planet” şi “Dynasties” cu ocazia unei sesiuni de dezbateri organizate în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Cu acestă ocazie, cei doi au vorbit şi despre noul documentar dedicat naturii, “Our Planet”.

David Attenborough consideră că difuzarea documentarului pe care l-a realizat pe platforma de streaming Netflix va permite vizionarea acestei producţii de milioane de persoane din lumea întreagă.

Realizatorul TV i-a îndemnat pe oameni “să nu risipească bogăţiile lumii naturale, de care depindem cu toţii” şi să respecte planeta prin evitarea risipei de alimente şi de energie.

Aveţi grijă de lumea naturală, în care noi alcătuim o parte esenţială“, a punctat David Attenborough.

Our Planet

La Forumul Economic Mondial de la Davos, a fost difuzat dintre fragmentele preferate ale lui David Attenborough din documentarul “Our Planet”. Clipul prezintă un gheţar arctic care se desprinde de banchiză şi cade în mare.

Unul dintre cele mai imediate pericole cu care se confruntă planeta astăzi este creşterea temperaturilor… În Arctica, temperaturile cresc foarte repede“, a spus celebrul naturalist britanic.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: World Economic Forum

 

 

 

Facebook Comments

Share.