Get this Widget

Firea: Ambulatoriul Spitalului ”Victor Babeş” va putea primi 400 de pacienţi zilnic

0

Lucrările la Ambulatoriul Spitalului de boli infecţioase şi tropicale ”Victor Babeş” se vor finalize până în toamnă, atunci când urmează să fie dată în folosință o unitate medicală ”ultramodernă”, care va putea primi 400 de pacienţi zilnic.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a vizitat şantierul ambulatoriului, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Mă bucur să constat că în doar cinci luni, lucrările au avansat atât de mult. Dacă în luna martie a acestui an, Compania Municipală Consolidări începuse şantierul prin demolarea unor corpuri de clădire aflate într-o avansată stare de degradare, iată că acum Ambulatoriul Spitalului “Victor Babeş” prinde contur, în această perioadă realizându-se cele mai dificile operaţiuni, precum demolările şi realizarea fundaţiei. S-a lucrat zi şi noapte şi se va lucra în acelaşi ritm astfel încât la sfârşitul anului 2019, Ambulatoriul, care va fi o clădire nouă, cu spaţii moderne, funcţionale, adaptate activităţii medicale de ambulatoriu şi spitalizare de zi, inclusiv compartimente destinate copiilor, să fie funcţional“, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a menționat că lucrările sunt “în grafic”, fiind finalizat subsolul. Se efectuează turnări la diafragmele şi stâlpii ce fac parte din structura de rezistenţă.

Proiectul conceput de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti prevede că Ambulatoriul va avea un regim de înălţime de P+1E şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1.100 de metri pătraţi, 16 cabinete de consultaţii şi trei saloane de spitalizare de zi (cu 17 paturi, 12 pentru adulţi şi 5 pentru copii). Valoarea investiţiei este de 2,8 milioane euro.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Gabriela Firea Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply